Radijatori topliji na Kočićevom vijencu i Starčevici

Objavljeno: 27. 8. 2014 u 14:16h

Najvažniji dio opreme za izgradnju mini-kotlovnice u naselju Kočićev vijenac stigao je juče u preduzeće “Kosmos”, gdje će biti i postavljena, a narednih dana očekuje se da oprema stigne i za kotlovnicu na Starčevici.

dudu

Direktor “Toplane” Mićo Milovanović rekao je da će do početka grejne sezone na području grada biti izgrađene obje mini-kotlovnice.

“Kotao je već postavljen, a u narednim danima stići će još opreme koja će biti postavljana u kontinuitetu”, kazao je Milovanović.

Podsjetio je da od potpisivanja ugovora za isporuku opreme sa firmom “TPK orometal” iz Hrvatske nije prošlo ni 90 dana, a oprema je stigla, dok je veliki posao urađen i na građevinskim radovima.

“Iako smo praćeni velikim vremenskim neprilikama, sigurno ćemo u predviđenoj dinamici izgraditi ove dvije rejonske kotlovnice”, rekao je Milovanović.

Pojasnio je da je snaga kotlovnice na Kočićevom vijencu šest megavata, dok će kotlovnica na Starčevici biti jača.

“Tamo će biti postavljena dva kotla, jedan od šest, a drugi od četiri megavata”, rekao je Milovanović.

U “Toplani” tvrde da će izgradnjom kotlovnica nestati problemi u vezi sa isporukom toplotne energije u pomenutim dijelovima grada.

“Ovu grejnu sezonu dočekaćemo spremniji nego ranijih godina”, istakao je Milovanović.

Načelnik Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi Radenko Komljenović rekao je da će izgradnja kotlovnice unaprijediti kvalitet grijanja u tom dijelu grada, ali i doprinijeti uštedi kada je u pitanju energent.

“Opredijelili smo se da započnemo revitalizaciju toplovodnog sistema grada. Jedna od prvih faza su upravo ove periferne kotlovnice i ovaj program ćemo nastaviti i u narednim godinama”, kazao je Komljenović.

Prema njegovim riječima, ako sve bude išlo predviđenom dinamikom, 15. oktobra oba postrojenja biće u pogonu.

Energent

Mini-kotlovnice u naseljima Kočićev vijenac i Starčevica kao energent upotrebljavaće drvnu masu.

“Toplana” je do sada koristila mazut, a ove dvije mini-kotlovnice koristiće drva sječku”, kazao je Mićo Milovanović. Za izgradnju tih kotlovnica emisijom obveznica “Toplane” kod IRB-a obezbijeđeno je devet miliona maraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radijatori-topliji-na-kocicevom-vijencu-i-starcevici/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])