Banjaluka: Dnevni centar za lica s autizmom

Objavljeno: 27. 8. 2014 u 19:00h

Lica s autizmom uskoro će dobiti svoj prvi dnevni centar, a na adaptaciji prostora za ove namjene radi se u Ulici Jug Bogdana, u naselju Starčevica.

djeca-svjetlosti

Potvrdila je ovo Mirjana Kojić, predsjednica Udruženja za pomoć licima s autizmom “Djeca svjetlosti”, i istakla da je ovo prvi dnevni centar za osobe s autizmom u RS.

“U centru bi svakodnevno trebalo da boravi šest lica s autizmom, ali kroz njega bi dnevno kroz različite radionice i poslijepodnevne smjene prolazilo oko 35 lica”, dodala je Kojićeva.

Prema njenim riječima, ovo udruženje se već dugo bori kako bi lica s autizmom imala svoje prostorije te su konačno, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, od grada dobili prostorije za ove namjene.

“Krećemo sa pet do šest korisnika različite starosne dobi, koji su sa banjalučke regije, iako imamo pritisak iz drugih lokalnih zajednica, međutim, mi moramo od nečega krenuti. Ovo je prvi dnevni centar, a cilj nam je kasnije uključiti i lica iz drugih opština”, istakla je Kojićeva.

Dodala je da bi u centru trebalo da borave lica koja nikada nisu bila uključena u neke aktivnosti, a njih će preporučiti Centar za socijalni rad.

Za boravak u dnevnom centru nema starosne granice, a najstariji član ima 46 godina.

“Potrudićemo se da naš centar prati aktivnosti ovakvih centara iz regiona, uz nadzor stručnih lica koja će svakodnevno raditi sa osobama s autizmom”, naglasila je Kojićeva.

APEL

U toku je raščišćavanje prostora za dnevni centar lica s autizmom, a ako uspiju pronaći donatore, centar bi počeo s radom od novembra.

“U adaptaciji prostora očekujemo donatora i ovim putem apelujem na sva lica koja su u mogućnosti da nam pruže pomoć. Ne mora to biti novac, može biti u vidu stolarije ili drugog materijala koji nam je potreban za opremanje objakta”, rekla je Mirjana Kojić, predsjednica udruženja za pomoć licima s autizmom “Djeca svjetlosti”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-dnevni-centar-za-lica-s-autizmom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])