“Školsko srce” za učenike iz poplavljenih područja

Objavljeno: 22. 8. 2014 u 17:34h

Za prva dva dana humanitarne akcije „Školsko srce“ koju organizuje Humanitarna organizacija „Budimo ljudi“ iz Banjaluke u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS i Narodnom univerzitetskom bibliotekom RS u biblioteke širom RS stigao je veliki broj udžbenika namijenjenih đacima iz poplavljenih područja.

POSTER-Skolsko-Srce

Istovremeno, brojni privredni subjekti i institucije najavili su da će se priključiti ovom projektu i podržati ideju da se svim đacima koji početkom sledećeg mjeseca kreću u novu školsku godinu, obezbjede udžbenici i pribor, kako se njihovi roditelji, koji se bore da nakon majskih poplava osposobe njihove domove za život, ne bi izlagali i trošku nabavke školskih potrepština.

Akcija „Školsko srce“ je počela 20. avgusta i trajaće do 31. avgusta, a njen cilj je nabavka udžbenika i školskog pribora za učenike osnovnih i srednjih škola iz područja pogođenih poplavama.

“Pozivamo sve roditelje djece iz krajeva koji nisu pogođeni poplavama aktivno uključe u akciju i udžbenike i školski pribor koji im više nisu potrebni, doniraju đacima u poplavljenim područjima. Pored učenika i roditelja, pozivamo i institucije, privredne subjekte i fizička lica, da donacijom novca ili kupovinom udžbenika i školske opreme pomognu u ostvarenju cilja ove humane akcije”, stoji u saopštenju.

Svi koji žele da daruju udžbenike i pribor, korišćene ili nove, to mogu da urade u bibliotekama u svom gradu, tako što ih odnijeti i predati u lokalnim bibliotekarima. Biblioteke u svim lokalnim zajednicama u RS su se priključile akciji i njihovi službenici će preuzimati poklonjene knjige, koje će početkom septembra volonteri HO „Budimo ljudi“ podijeliti djeci na poplavljenim područijma RS.

U toku je i akcija prikupljanja podataka o djeci iz porodica koje su pogođene poplavama, a to se radi putem prijavljivanja sms porukom na broj 066/297-689 ili na email adresu akcije [email protected].

Potrebno je dostaviti ime i prezime djeteta, razred u koji polazi, tačnu adresu stanovanja i broj telefona, kao i škole koju pohađa. Provjera tačnosti podataka obaviće se kroz podatke Kriznih štabova Civilne žaštite i druge dostupne izvore informacija.

Oni koji se odluče na novčane donacije to mogu da urade kod NLB Razvojne banke Banja Luka na račun 562-099-8120-5448-38, IBAN: BA395620998120545032, SWIFT: RAZBBA22.

Akciju su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Univerzitetska narodna biblioteka RS, kao i Predsjednik RS.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/skolsko-srce-za-ucenike-iz-poplavljenih-podrucja/||claudebot