Opljačkali i demolirali prostorije BK Slavija

Objavljeno: 20. 8. 2014 u 12:58h

Nepoznati lopovi provalili su u prostorije Bokserskog kluba Slavija u ulici Ive Lole Ribara u centru Banjaluke i ukrali dva računara, pečat Bokserskog saveza Republike Srpske i druge stvari vrijedne nešto manje od 1.000 maraka.

bkslav

Šteta je mnogo veća jer su lopovi uništili dio stvari u prostorijama kluba.

Potvrdio je ovo predsjednik BK Slavija Zoran Bugarski, koji je istakao da je pljačka najvjerovatnije počinjena tokom proteklog vikenda.

On je istakao da su lopovi ukrali dva računara, štampač, fiksni telefon, stolnjak i pomenuti pečat. Bahati lopovi su u kancelarijama kluba sjedjeli i pili pića koja su pronašli u jednoj kancelariji.

“Radnica koja radi u klubu u petak oko 16 časova otišla je iz kluba i iza sebe zaključala vrata kancelarije, kao i ulazna vrata kuće gdje su smještene prostorije kluba. Kada je u ponedjeljak ujutro došla u klub, nije odmah ništa primijetila”, rekao je Bugarski.

Prema njegovim riječima, radnica je zatim otključala bravu na ulaznim vratima, ali nije mogla da uđe jer je bila zaključana druga brava sa unutrašnje strane, što je njoj bilo odmah čudno i pozvala je policiju.

“Kada su stigli, jedan od policajaca je otišao sa druge strane kuće i vidio je da je obijen prozor. Policajac je zatim ušao kroz prozor i sa unutrašnje strane otključao vrata, te su ušli unutra”, pojasnio je Bugarski.

Utvrđeno je da su lopovi tokom vikenda došli do kancelarija kluba i sa strane koja je sakrivena drvećem prinijeli betonsku ploču, na koju su se popeli i zatim podigli roletnu na prozoru, obili prozor i ušli u unutrašnjost objekta.

“Kradljivci su potom obili ulazna vrata na svim kancelarijama. Koliko su bili drski govori i podatak da su u jednoj od kancelarija pronašli frižider u kojem je bilo nekoliko flaša pića, koje su uzeli i zatim sjeli za sto i pili”, istakao je predsjednik Slavije.

On je dodao da su lopovi potom napravili haos po kancelariji.

“Polupali su flaše od pića, kao i nekoliko čaša, zatim su razbacali papire po podu. Uzeli su i flašu soka, koju su potom prosuli po zidu i tepihu. Kada su završili sa uništavanjem, iznijeli su računare, stolnjak, pečat, telefon i pobjegli”, rekao je Zoran Bugarski.

Dodao je da se u jednoj od kancelarija nalazio veliki broj novih bokserskih patika i da su ih lopovi samo razbacali, ali nisu ništa ukrali.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka nisu davali informacije o ovoj krađi, kao ni o drugim teškim krađama koje su bile u proteklih 30 dana, a u kojima su lopovi odnijeli veliki plijen.

Potrebna pomoć

Zoran Bugarski je istakao da su se u računarima nalazili veoma bitni podaci o funkcionisanju kluba i da je ovom krađom nanesena velika šteta klubu, koji se ionako nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

“Nadam se da će grad Banjaluka i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS biti u mogućnost da nam pomognu kako bismo mogli da nastavimo sa radom”, istakao je Bugarski.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/opljackali-i-demolirali-prostorije-bk-slavija/||claudebot