Nakon poplave u Dragočaju putevi uništeni, klizišta prijete

Objavljeno: 19. 8. 2014 u 15:33h

Voda iz kuća, dvorišta i poslovnih prostora na području naselja Dragočaj juče se povukla, ali iza sebe je ostavila uništene puteve i mostove.

drag

Na području ove mjesne zajednice vodena bujica tokom proteklog vikenda oštetila je tri manja mosta i odnijela oko deset kilometara makadamskih puteva.

Potpredsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj Milan Vučković rekao je da su u ovom naselju pokrenuta i dva klizišta, od kojih jedno prijeti kućama.

“Klizište je dugo oko 200 metara i, prema našim procjenama, prijeti da se obruši na neke stambene objekte, ali čekamo da komisija izađe na teren i procijeni pravo stanje”, kazao je Vučković.

Velika materijalna šteta pričinjena je i na privrednim objektima.

“Voda je ušla u devet poslovnih objekata, gdje je uništila materijal za proizvodnju, ali i mašine”, rekao je Vučković.

Vlasnik štamparije i šivaonice “Grafo Balkan” Duško Skakić rekao je da je, prema njegovoj procjeni, pričinjena šteta na njegovoj firmi oko 15.000 maraka.

“Voda je ušla u kompletan prostor od 140 metara kvadratnih, uništen je materijal za proizvodnju, ali i dio mašina”, kazao je Skakić.

Trinaestočlanoj porodici Zdenke Pavlović iz ovog naselja voda je ušla u kuću i pomoćne objekte pa sve stvari iznijeli u dvorište kako bi očistili objekte.

“U kući ima petoro male djece, najviše se plašim zaraze i bolesti i zato apelujem na nadležne da što prije obave deratizaciju objekata”, kazala je Pavlovićeva.

Dodaje da je ovo treći put u toku ove godine da vodena bujica plavi njeno domaćinstvo.

“Za nekoliko dana najavljuju nove padavine i u strahu sam od novih poplava”, kazala je Pavlovićeva.

I njen komšija Ivan Bučić nije u boljem položaju. Voda mu je ušla u pomoćne objekte i uništila dva automobila.

“Voda je u bratovom automobilu bila skoro do volana, dok je u mom bilo nešto manje vode”, kazao je Bučić.

Konjički klub

Poplava koja je prethodnih dana zahvatila Dragočaj štetu je nanijela i konjičkom klubu u ovom mjestu.

“Šteta je ogromna. Uništen je spoljni dio štale, ali i velike količine sijena – rekao je Milan Vučković. Dodao je da su konji tokom poplave bili pušteni iz štale jer je voda ušla u objekat.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nakon-poplave-u-dragocaju-putevi-unisteni-klizista-prijete/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])