Banjaluka: Nova raspodjela novca za projekte

Objavljeno: 17. 8. 2014 u 12:38h

Zbog donošenja nove Odluke o promjeni statusa udruženja od interesa za grad vrši se ponovno usklađivanje godišnjeg programa za dodjelu novca namijenjenog za sufinansiranje projekata udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

gradska palata

Prema posljednjem rebalansu budžeta, za tu namjenu planirano je 300.000 maraka, od čega je jedan dio već podijeljen.

Rok za podnošenje prijava na konkurs, koji je u petak raspisala Gradska uprava, je 30 dana od dana objavljivanja.

Na konkursu boračke organizacije prijavljuju nove projekte i programe uz koje su dužni priložiti dokaz o registraciji, spisak registrovanih članova, projekat sa aktivnostima, ciljevima i brojem korisnika, finansijski plan projekta, razrađen elaborat te dokaz o realizaciji projekta.

Prijave se dostavljaju u Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu, a po završetku postupka Komisija za sufinansiranje boračkih organizacija bodovaće prispjele projekte i pripremiti prijedlog godišnjeg programa za dodjelu sredstava.

Prema posljednjoj Odluci o utvrđivanju statusa udruženja od interesa za grad, taj status dobilo je 68 nevladinih organizacija, od čega je 11 udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite, što je dvostruko više nego ranijih godina.

Ako novca sada bude manje, to će mnogo uticati na aktivnosti organizacija, smatra predsjednik Boračke organizacije grada Goran Rogić.

“Ne može isti tretman imati boračka i druge organizacije. Boračka organizacija RS je jedina koja je ušla u zakon i mi smo dužni da učestvujemo u političkoj kategorizaciji i reviziji” – kazao je Rogić.

Prema njegovim riječima, za svakog borca radi se kategorizacija, što ne radi nijedna druga organizacija.

“Ako dođe do smanjenja sredstava, to će uticati i na rad kategorizacije” – rekao je Rogić.

U konkursu podsjećaju da su boračke organizacije, čiji su projekti prihvaćeni za ovu godinu, a čija realizacija još nije otpočela, dužne da pismeno potvrde da ostaju pri zahtjevu za realizaciju tih projekata.

Bodovanje

U kriterijume za bodovanje projekata ulazi: kvalitet projekta, značaj za kategoriju lica koja su njime obuhvaćena, broj obuhvaćenih korisnika, dokaz o iskustvu sa projektima, dokaz o realizaciji, dokaz o jasnoj definiciji krajnjeg korisnika, dokaz o partnerstvu te predloženi troškovi neophodni za sprovođenje projekta.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nova-raspodjela-novca-za-projekte/||claudebot