Čopor pasa dočekuje putnike

Objavljeno: 1. 8. 2014 u 09:23h

Čopor pasa lutalica često kod glavne autobuske stanice “dočekuje i ispraća” putnike, a od njih strahuju i svakodnevni prolaznici, te apeluju na nadležne da sklone ove životinje sa te lokacije i da ih zbrinu.

psi

“Prizor nije nimalo lijep kako našim sugrađanima, tako, još više, onima koji u grad dolaze sa strane i prvi put. Nisam čula da su psi nekoga napali, ali zato laju i trče za putnicima koji vuku kofere. Psi se nekad udalje tamo do pijace”, rekla je radnica u jednom od ugostiteljskih objekata kod autobuske stanice.

Jedna od putnica koja je pošla na autobus za Beograd kaže da su psi hodali za njom sve do ulaza na stanicu, ali da se ona sažalila, te gladnim psima bacila sendviče koje je ponijela na put.

Zaposleni u okolnim prodavnicama i lokalima kod stanice kažu da su psi tu često, ali da nisu pozivali Higijeničarsku službu.

Za ovaj problem smo pitali i Nemanju Buhu, direktora “Neobasa” i “Autoprevoza”, ali se iznenadio što ga zovemo i naglasio da je to problem grada.

U Higijeničarskoj službi grada tvrde da posljednji mjesec nisu imali poziva s autobuske stanice u vezi s psima lutalicama.

“Higijeničarska služba interveniše po pozivu građana ili službenih lica, a posljednji mjesec nismo imali prijave sa te lokacije, te nije ni intervenisano”, rekao je Slaven Grbić, direktor Higijeničarske službe.

Grbić je potvrdio da je u posljednjih mjesec dana najviše intervencija bilo iz naselja Hisete i Jevrejske ulice

Prema njegovim riječima, iako je trenutni kapacitet azila 100 pasa, u njemu ih je sada 208 i 22 šteneta.

“Mnogo pasa lutalica se pojavljuje, a smatram da su za to krivi građani. Ljudi često ne mogu da izdržavaju životinje, pa ih puste na ulicu. Taj problem sa čoporom pasa lutalica bi trebalo riješiti prije početka školske godine”, rekao je Milenko Roljić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo II.

Još ništa od novog azila

Gradnja novog prihvatilišta za pse planirana je u Motikama, za šta je pripremljena projektna dokumentacija, ali ove godine zbog nedostatka sredstava neće se pristupiti izgradnji, rečeno je ranije u Gradskoj upravi. Prošle godine na području grada Higijeničarska služba i Azil preuzeli su i zbrinuli 362 psa, te primili 1.500 poziva građana po raznim osnovama.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/copor-pasa-docekuje-putnike/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])