Medvjed hara selom nadomak Banjaluke (Video)

Objavljeno: 31. 7. 2014 u 14:19h

„Kako sam izletio na put, pod po puta medjed i dvoje mečadi dave janje, ono trgaju šapama i ruče. Kako sam ja poviko AAA, oni pogledaše odozdo i on povika MMMM i spičiše i dolje niz onu bujad pobjegoše“, ispričao je Pero Škorić iz Bastasa kod Banjaluke ekipi ATV-a susret sa medvjedom.

medo

Ilustracija

Udavio mu je šest ovaca, a dvoje jagnjadi traži već danima. I ranije je imao problema sa napasnikom, ali Pero priča da ih ove godine ima nekoliko. I on i supruga strahuju da bi životinja ponovo mogla na njih, a poslije bliskog susreta sa medvjedom ni vjerni pas Vučko nije tako hrabar.

A samo nekoliko kilometara niže, isti taj medvjed ili najgovi bliži rođaci napravili su dar-mar i na livadi Laze Tešanovića. Kako se napasnik i ranije častio njegovom pšenicom, Tešanović se ovaj put pokušao odbraniti paljenjem guma i petardi.

Dok gleda u još vidljive tragove koje je za sobom ostavio nezvani gost, Tešanović strahuje da bi se mogao vratiti. A smještaj u blizini vode, izgleda, itekako mu prija.

Komisija za procjenu štete već je bila u Bastasima. Obećali su da će je nadoknaditi. I Tešanović i Škorić kažu da znaju kako bi sa štetočinom izašli na kraj. Samo da nije zakonom zaštićen.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/medvjed-hara-selom-nadomak-banjaluke-video/||claudebot