Banjaluka: Počinje izvlačenje srušenih mostova

Objavljeno: 31. 7. 2014 u 15:50h

Vađenje konstrukcija mostova koji su uništeni u majskim poplavama iz vodotoka trebalo bi da počne u narednih nekoliko dana, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

porusen most

Dodao je da će za te namjene biti izdvojeno oko 50.000 KM i da je izvođač radova “Građenje Đurić”. Prema njegovim riječima, prioritet je izgradnja dva mosta u naselju Česma.

“Grad nema sredstva za izgradnju novog mosta kod “Incela”, koji nije uništen, ali ima velika oštećenja, kao ni za uništeni most kod “Vitaminke”. Zajedno sa drugim prioritetima za sanaciju, predložićemo Vladi RS da izgradnja ovih mostova bude uključena u finansiranje iz Fonda solidarnosti i kreditnih sredstva, koje su oni već obezbijedili za te namjene”, rekao je Novaković. Naglasio je da za izgradnju mostova već postoji projektna dokumentacija.

“Grad bi probao da obezbijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Nadamo se da će Vlada finansirati samu izgradnju”, precizirao je Novaković.

Dodao je da je u izradi i projektna dokumentacija za uništeni most koji je spajao Priječane i Zalužane.

“Iako još ništa nije definitivno odlučeno, postoji mogućnost da se umjesto srušenog visećeg pješačkog mosta napravi pontonski most, koji bi bio pješački i kolski”, naveo je Novaković.

Prema elaboratu o procijenjenoj šteti od majskih poplava na području grada, šteta na uništenim mostovima procijenjena je na 1,48 miliona KM. Za sanaciju oštećenih i izgradnju novih mostova potrebno je 15 miliona KM.

Iz mjesne zajednice Česma su u više navrata poručivali da je njihov prioritet izgradnja novih mostova, pogotovo kod “Vitaminke”. Naglašavaju da postoji veliki pritisak mještana da se nađu sredstva za izgradnju mosta koji bi, kako kažu, olakšao kretanje građana.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-pocinje-izvlacenje-srusenih-mostova/||claudebot