Ponovo saobraćaj preko Dragočajke

Objavljeno: 29. 7. 2014 u 13:53h

Novoizgrađeni most preko rijeke Dragočajke u naselju Zalužani juče je, na radost brojnih vozača i mještana, probno pušten u saobraćaj.

most

Problemi sa starim, nesigurnim prelazom postali su prošlost, a u preduzeću “Putevi RS” kažu da su podnijeli zahtjev za tehnički prijem mosta.

“Novi most probno je pušten u saobraćaj sve dok se ne obavi tehnički prijem mosta i ne dobije upotrebna dozvola”, kazala je portparol “Puteva RS” Natalija Kostrešević.

Ona je rekla da vrijednost izvedenih radova na mostu iznosi 550.000 maraka, a izvođač radova je bilo preduzeće “MG MIND” iz Mrkonjić Grada.

“Novi most širine devet metara ima dvije saobraćajne trake čija je širina tri metra i pješačke staze s obje strane”, kazala je Kostreševićeva.

Podsjeća da su radovi na izgradnji mosta, zbog vanredne situacije u Srpskoj usljed poplava, bili u potpunosti obustavljeni ali su kasnije intenzivirani i izgubljeno vrijeme je nadoknađeno.

Vozač Aleksandar Janković, koga smo zatekli na mostu, rekao je da će ovaj most i te kako dobro doći za mještane Zalužana i ostale koji prolaze ovom dionicom.

“Ostalo je još da se riješi problem sa pružnim prelazom. Kada se rampa spusti stvaraju se duge kolone u kojima čekamo po deset do petnaest minuta”, kazao je Janković.

Dodaje da se ova problematika, koja datira već duže vrijeme, mora što prije riješiti jer su gužve iz dana u dan sve veće.

“Dešava se da se rampa spusti i 20 minuta prije nego što voz dođe, a na ovom putu toliki zastoj u saobraćaju predstavlja ogroman problem”, ističe Janković.

Mještanka Kuljana Marija Đ. je rekla da ponovno uspostavljanje saobraćaja preko mosta u Zalužanima znači mnogo, posebno onima koji odlaze na posao.

“Od sada ću brže dolaziti kući sa posla, nema više presjedanja iz jednog u drugi autobus, što je velika prednost”, kazala je Marija.

Dodaje da već dva mjeseca putuje okolnim putevima do kuće, koji su mnogo duži od ove dionice.

Mještani Zalužana i okolnih mjesnih zajednica na novi most čekali su duži niz godina. Naime, stari most je bio u jako lošem stanju i nije mogao da podnese veliku frekvenciju saobraćaja, zbog čega su se svakodnevno stvarale gužve.

Autobusi

Iz Gradske uprave su rekli da je javni prevoz putnika na gradskim i prigradskim linijama koje idu preko mosta u Zalužanima od juče normalizovan.

“Gradska linija 13A Centar – Zalužani, te prigradske linije Zalužani – Kuljani i Zalužani – Barlovci od juče voze prema registrovanim redovima vožnje”, kazali su u Gradskoj upravi.

 

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ponovo-saobracaj-preko-dragocajke/||claudebot