Gavranović: Zabranili smo kupovinu alkohola za banjalučke vrtiće

Objavljeno: 29. 7. 2014 u 15:49h

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da je nakon izvršene kontrole, direktorici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Nataši Radulović zabranjeno da kupi stotine litara alkohola, koje su naručene u okviru 4,1 miliona maraka vrijednog trogodišnjeg tendera za nabavku hrane za banjalučke vrtiće.

gavranovic

Gavranović je rekao da gradska uprava uputila kontrolu u Centar za predškolsko vaspitanje, nakon čega je menadžmentu dat jasan nalog da mora postupati u skladu sa zakonom.

„To znači da moraju namjenski trošiti sredstva koja su im dodijeljena iz gradskog budžeta za funkcionisanje vrtića, a to znači da se ne može alkohol kupovati iz tih sredstava. To je odluka koju sam ja potpisao i koja je proslijeđena upravi Centra“, naglasio je Gavranović.

Reakcija Gradske uprave je uslijedila nakon što je poslovni portal CAPITAL otkrio da je Centar za potrebe vrtića naručio 666 flaša alkoholnih pića.

U tenderskoj dokumentaciji javnog poziva koji je završen, direktorica Radulović tražila da joj ponuđači isporuče 234 flaše vina, 72 flaše štoka i 15 kartona piva.

Gavranović nije spominjao da li će skandalozna odluka direktorice Centra za predškolsko obrazovanje proizvesti neke konkretne posljedice po upravu Centra ili će se sve završiti na nalogu da se ne kupuje alkohol u trenutku kada su roditelji obavezni svaki mjeseci u vrtiće donositi toalet papir i sapun za djecu.

Izvor: Capital.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gavranovic-zabranili-smo-kupovinu-alkohola-za-banjalucke-vrtice/||claudebot