Slaba prodaja ubrzala sniženja

Objavljeno: 25. 7. 2014 u 14:38h

U buticima širom Republike Srpske u toku su ljetna sniženja, a stanovnici mogu da kupe odjeću i obuću po cijenama nižim i do 70 odsto.

butik

Trgovci kažu da su ove godine poranili sa sezonskim sniženjima jer im prodaja “ljetnih krpica” nije cvjetala. Za razliku od prethodnih godina kada su najveće rasprodaje bile krajem septembra, prodavci u RS su se ove godine izjednačili sa evropskim metropolama.

Međutim, iako su i cijene pristupačnije nego ranije, prodavci ne mogu da se pohvale vrtoglavim pazarom. Rafovi su i dalje puni, a kupuje se samo ono najjeftinije. Prodavci ističu da su u prvom talasu ljetnih rasprodaja dame najviše kupovale majice i haljine.

Trudim se da kupujem na akcijama, jer samo na taj način sebi mogu da priuštim nešto novo. Iako je besparica, prodavci će sniženjem od 70 odsto namamiti žene da kupe bar jedan komad laganije garderobe – rekla je Tamara P. iz Banjaluke.

U banjalučkoj firmi “D group” koja ima u prodaji odjeću italijanske marke “teranova” sniženje je do 50 odsto.

Najviše se prodaju majice koje koštaju 9,95 maraka, topići od 6,95 i šortsevi koji koštaju 9,95 KM – kažu u ovom butiku.

Sniženje do 50 odsto je i u butiku “Mango”, gdje se majice mogu kupiti po cijeni od 14,90 do 29,90 maraka.

Po mnogo nižim cijenama se mogu kupiti razne ljetne haljine i pantalone, ali na sniženju imamo i razne kožne jakne, koje su i duplo jeftinije – istakli su u “Mangu”.

I u gradiškim buticima kupci ovih dana ljetnu odjeću i obuću mogu da nabave na rasprodaji. U butiku “Kobra sport” kažu da su cijene snižene od 20 do 60 odsto.

Povoljno se mogu kupiti kupaći kostimi, papuče i sandale koje koštaju od 20 do 50 maraka. Za majicu je potrebno izdvojiti od deset do 25 KM, dok su patike od 39 do 59 KM – kaže vlasnik “Kobra sporta” Gradiška Mićo Lukić koji navodi da je tokom cijele sezone sniženje od 20 do 60 odsto.

I prodavnice obuće u Gradišci mame plakatima o sezonskom sniženju do 40 odsto. Ljetna sniženja obradovala su i brojne Fočake, koji trenutno mogu da pazare odjeću i obuću i do 30 odsto jeftiniju. Prodavci kažu da su najčešći kupci pripadnice ljepšeg pola.

Najbolje ide prodaja haljina, koje smo snizili 30 odsto. I košulje su hit ovog ljeta, kao i tunike. Cijene smo snizili do isteka zaliha, a u avgustu će sve biti duplo jeftinije – kaže vlasnica butika “Trezor” u Foči Tanja Drakul.

I Prijedorčani su ovih dana u mogućnosti da obnove svoju ljetnu garderobu na sniženju do 50 odsto. Prijedorčanin Nenad S. ističe da je ovo bila dobra prilika da nabavi nešto kvalitetniju odjeću i to još na rate.

Već smo navikli na sniženja, mada možda ne ovako u jeku sezone, ali nam je svima dobrodošlo da obnovimo neke stvari dok još traje ljeto – kazao je on.

Prevare

Brojni stanovnici RS smatraju da organizovanjem sezonskih sniženja prodavci ne izlaze u susret kupcima, već ih obmanjuju.

Prvo vrtoglavo povećaju cijene pa ih onda kao snize za 70 odsto. Primijetila sam da na mnogim izlozima piše da je snižena roba i do 70 odsto, a onda vidim da je na rasprodaji samo ono što realno i ne vrijedi više – rekla je Vera D. iz Bijeljine.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/slaba-prodaja-ubrzala-snizenja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])