Radnici oštetili korijenje stabala u Banjaluci

Objavljeno: 24. 7. 2014 u 19:56h

Tokom radova na sanaciji kolovoza i trotoara u dijelu Ulice Ive Andrića u Banjaluci oštećeno je korijenje drveća, zbog čega su mještani ovog dijela grada uznemireni. Strahuju, kažu, da će se velika, stara stabla osušiti.

drvoredi

“Kada su radnici skinuli asfalt oštetili su korijenje drveća, koje je staro više decenija, a nakon toga su nastavili da udaraju krampovima bez ikakve pažnje. Isto tako je uništen i stari hrast u Novoj varoši, jedan od simbola grada”, rekao je jedan od mješana.

U Gradskoj upravi potvrđuju da su navodi građana tačni te ističu da je prilikom radova došlo do nenamjernog oštećenja pojedinih stabala, ali da je jedan dio korijenja morao biti uklonjen jer je potkopavao put.

“Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove trenutno utvrđuje mjere zaštite biljaka, dok će narednih dana biti utvrđivane mjere za sanaciju eventualne štete. Oštećenja su manja te se nadamo da uz odgovarajuću sanaciju neće uticati na zdravlje biljaka”, saopštili su iz Gradske uprave.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radnici-ostetili-korijenje-stabala-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])