Ostaci mostova prijete kupačima

Objavljeno: 23. 7. 2014 u 12:56h

Mještani naselja Karanovac, Česma i Priječani kažu da, iako su od majskih poplava prošla dva mjeseca, dijelove željeznih konstrukcija mostova koje je tada odnijela voda još niko nije uklonio, te da se plaše da se kupaju u blizini ostataka mostova.

most

Predsjednik Savjeta MZ Karanovac Boško Vuksan rekao je da su se najmanje deset puta obraćali preduzeću “Putevi RS”, koje je nadležno za ovu dionicu puta, kako bi izvukli dijelove starog mosta iz Vrbasa, ali da niko ništa nije preduzeo.

Konstrukcija starog mosta koja viri iz rijeke predstavlja pravo ruglo za naše naselje, kao i opasnost za kupače. Ne znam kako nikome od nadležnih nije zasmetalo ni za vrijeme Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu – rekao je Vuksan.

Dodao je da nadležno preduzeće još nije završilo ni radove na potpornim zidovima na novom mostu.

Đuka Grujić, koja živi u naselju Priječani, kaže da svakodnevno strahuje za bezbjednost djece koja se igraju u neposrednoj blizini mjesta gdje se nekad nalazio most.

Bojim se da će se neko povrijediti na željezne sajle koje su jedine ostale od mosta. Mjesto gdje je nekad bio most sad je vrlo neuredno. Ako treba, angažovaćemo mi, o svom trošku, preduzeće koje će to uraditi – rekla je Grujićeva.

Mještani kažu da su od nadležnih i lopovi bili ažurniji, pa su prije dvadesetak dana isjekli i ukrali dijelove željezne konstrukcije mosta.

Iz preduzeća “Putevi RS” ističu da, kao investitor izgradnje novog mosta u Karanovcu, rade na pronalasku najboljeg rješenja za trajno uklanjanje konstrukcije starog mosta, koja je teška 120 tona.

Izvođač radova obavlja završne radove na obalnim utvrdama novog mosta koji se izvode prema usvojenom projektnom rješenju i važećem odobrenju za građenje – rekla je portparol “Puteva RS” Natalija Kostrešević.

Iz Gradske uprave, koja je nadležna za mostove u Priječanima i Česmi, poručili su da je u toku priprema za javnu nabavku za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na uklanjanju srušenih mostova, odnosno njihovih dijelova.

Česma

Isti problem imaju u stanovnici Česme, gdje je cijeli most srušen u rijeku i tako stoji već više od dva mjeseca. Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević kaže da oni imaju druge prioritete, ali da će svakako, ukoliko uskoro ne izvade ostatke starog mosta, tražiti od nadležnih da to urade.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ostaci-mostova-prijete-kupacima/||claudebot