Nastavljena podjela kartica za stanovnike Lazareva

Objavljeno: 22. 7. 2014 u 16:16h

Podjela platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske nastavljena je danas za stanovnike naselja Lazarevo jedan i dva u Banjaluci, gdje je uručeno 400 kartica.

Podjela platnih kartica

Prve kartice stanovnicima naselja Lazarevo uručio je ministar za ekonomske odnose i regionalnu sardanju Republike Srpske Igor Vidović, koji je naveo da je za stanovnike Lazareva jedan podijeljeno 330, a za stanovnike Lazerava dva 70 platnih kartica.

“To su platne kartice za domaćinstva čija šteta prelazi 5.000 KM, u ovom slučaju to je šteta na stambenim objektima i na dobrima”, rekao je Vidović novinarima.

On je istakao da građani kartice mogu iskoristiti u 28 firmi u Banjaluci i desetak firmi u Laktašima. Vidović je napomenuo da su platni terminali profunkcionisali prije par dana, te da je zaokružen kompletan proces relizacije kartica.

“Građani mogu da provjere da li se nalaze u Jedinstvenom registru štete na sajtu Vlade Republike Srpske i vide koliki su procijenjeni iznosi, kako za stambene objekte, tako i za dobra”, rekao je Vidović.

On je napomenuo da su građani dužni da provjere i druge, za koje smatraju da nisu bili poplavljeni.

Podjela platnih kartica

Vidović, koji je stanovnik Lazareva i koji je, takođe, poplavljen, rekao je da je ova mjesna zajednica specifična, s obzirom na to da dio stanovništva živi u barakama koje su još prije 20 godina trebale biti zamijenjene čvrstim objektom.

“U svakom slučaju, obećanje koje je dao predsjednik Republike Srpske mi sad ispunjavamo”, naglasio je Vidović.

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke Radmila Stojnić rekla je da grad zajedno sa Vladom Srpske učestvuje u podjeli kartica, te da grad pruža logistiku.

Ona je navela da je do sada na cijelom području grada podijeljeno 1.200 kartica.

“Kako dobijamo kartice od Vlade, tako ih distribuišemo. Smatramo da ćemo u narednih sedam do deset dana podijeliti sve kartice onima koji su ugroženi u poplavama, da bi mogli završiti sanaciju objekata”, rekla je Stojnićeva.

Stanovnik naselja Lazarevo jedan Radan Pekez rekao je da mu je u poplavi pričinjena šteta koja je procijenjena na 7.000 KM.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nastavljena-podjela-kartica-za-stanovnike-lazareva/||claudebot