Ulice konačno dobijaju nazive

Objavljeno: 21. 7. 2014 u 16:34h

Za razliku od lani kada nijedna ulica nije dobila naziv, ove godine veliki broj saobraćajnica dobiće imena.

ulice

U Gradskoj upravi kazali su da je u toku ra­d na utvrđivanju naziva ulica u mjesnim zajednicama Motike, Pavlovac i Česma.

U ovoj godini utvrđeni su nazivi za 14 ulica i to u naseljima Petrićevac, Motike i Priječani – rekli su u Gradskoj upravi i dodali da nazivi ulica nedostaju i u naseljima Dragočaj, Ramići i Prijakovci.

Objasnili su da inicijativu za davanje imena ulicama mogu pokrenuti zainteresovani građani, organi, organizacije i institucije.

Komisija za pripremu prijedloga imena naselja, ulica i trgova razmatra inicijative građana, organa, organizacija i institucija za davanje imena naseljima, ulicama i trgovima na području grada te nakon razmatranja inicijativa predlaže nazive ovlašćenom predlagaču. Nakon toga utvrđeni prijedlog upućuje se prvo nadležnoj skupštinskoj komisiji, a potom Skupštini grada na usvajanje – pojasnili su u Gradskoj upravi.

Zamjenik predsjednika Komisije za utvrđivanje prijedloga imena naselja, ulica i trgova Milenko Jaćimović rekao je da se ova skupštinska komisija samo izjašnjava o prijedlozima koje isfiltrira gradonačelnikova komisija.

Gradonačelnik ima svoju komisiju čiji sastav je samo njemu poznat. Mi samo dobijemo gotov prijedlog i prije slanja u skupštinsku proceduru kažemo da, ne ili smo uzdržani – rekao je Jaćimović.

Predsjednik MZ Česma Miladin Maličević rekao je da 13 ulica u ovom naselju već oko tri godine čeka naziv.

U cijelom naselju koje ima oko 6.000 ljudi samo četiri ulice imaju naziv i to stvara konfuziju. Računi i ostala pošta ne dolaze na vrijeme ili poštari ne znaju kako da pronađu pojedine stanovnike – rekao je Maličević.

Table

Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja lani je nabavilo 178 tabli sa nazivima ulica i 83 pocinčana stuba. Pored toga, obnovljene su table u 148 ulica.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ulice-konacno-dobijaju-nazive/||claudebot