Banjaluka: Krov nad glavom za 142 porodice

Objavljeno: 21. 7. 2014 u 16:39h

Izgradnja objekta sa 142 stana za zbrinjavanje porodica poginulih boraca i RVI u naselju Ada trebalo bi da bude završena za nekoliko dana.

ada

Pored ove zgrade, u pripremi je ugovor za izgradnju još jednog stambenog bloka za boračku populaciju na istoj lokaciji.

Potvrdili su to u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS, ali nisu precizirali kada će stanovi, čija je izgradnja pri kraju, biti dodijeljeni korisnicima.

Podjela rješenja korisnicima zavisiće od završetka vanjskog uređenja. Ti radovi, kao i priključak na infrastrukturnu mrežu, obaveza su Gradske uprave – rekli su u ministarstvu.

U završnoj fazi je i procedura javnih nabavki za izbor izvođača radova za izgradnju novog stambenog objekta za zbrinjavanje boračkih kategorija.

Donesena je odluka o izboru izvođača radova. Ukoliko ne bude prigovora od strane drugih ponuđača, ugovor za izvođenje radova mogao bi da bude uskoro potpisan – rekli su u ministarstvu.

U Gradskoj upravi su kazali da je u prvoj polovini juna počelo uređenje prostora oko stambenih zgrada namijenjenih za smještaj porodica poginulih boraca i RVI u Adi.

U okviru vanjskog uređenja obavljaju se priključci saobraćajne infrastrukture, pristupna saobraćajnica sa parkinzima i primarna infrastruktura za hidro i elektro instalacije – rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da će grad u vanjsko uređenje uložiti oko 1,3 miliona KM, ali nisu precizirali kada bi ti radovi trebalo da budu gotovi.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Milenko Vučeta rekao je da je u Gradsku upravu iz resornog ministarstva stigao prijedlog ugovora za izgradnju novog stambenog bloka.

Narednih dana bi trebalo da damo eventualne sugestije na odredbe ugovora i proslijedimo ih ministarstvu – kazao je Vučeta.

Krajem juna 2013. potpisan je ugovor o izgradnji 142 stana za zbrinjavanje boračkih kategorija. Vlada RS je obezbijedila 4,7 miliona KM za izgradnju objekta, a grad zemljište, urbanističko-tehničke uslove, priključak na infrastrukturu i tehnički prijem u vrijednosti od oko milion KM.

Grad

Gradska uprava je u 2013. godini dodjelom bespovratnih novčanih sredstava iz budžeta grada riješila stambeno pitanje za 17 porodica poginulih boraca i 11 RVI prve i druge kategorije.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-krov-nad-glavom-za-142-porodice/||claudebot