Od dužnika Šorda oteo kazan za rakiju

Objavljeno: 16. 7. 2014 u 10:08h

Protiv Zdravka Šorde (61) zvanog Brus iz Banjaluke policija je podnijela novi izvještaj zbog sumnje da je počinio sedam novih krivičnih djela kojima je ostvario protivpravnu imovinsku korist od 23.600 maraka.

brus li

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da se on sumnjiči da je počinio još pet krivičnih djela zelenaštva i dvije iznude.

Protiv Šorde policija je banjalučkom Okružnom tužilaštvu ranije proslijedila još tri izvještaja prema kojima je zelenaštvom i iznudom pribavio ukupno oko 135.000 maraka, pa ga sa pomenutih 23.600 maraka policija tereti da je do sada iznudama i zelenaštvom stekao ukupno 158.600 maraka.

Prema posljednjem izvještaju on je u periodu od januara 2006. do 28. aprila ove godine iskoristio lošu materijalnu situaciju i dao novac na pozajmicu petorici osoba uz nesrazmjernu kamatu.

Poslije toga je uz upotrebu sile i prijetnji od oštećenih uzimao rakijski kazan, automobil, stoku, a i prisiljavao ih je da za njega obavljaju građevinske i poljoprivredne radove na ime duga – rekli su u policiji.

Protiv Šorde i njegove nevjenčane supruge Nikoline Maričić je u Osnovnom sudu u Banjaluci završen postupak koji se vodi kako bi se po nalogu Okružnog tužilaštva privremeno blokirala imovina vrijedna više stotina hiljada maraka. Odluka suda još nije donesena.

Tužilaštvo traži da se Šordi blokira višespratna zgrada od 1.254 kvadratna metra u banjalučkom naselju Česma vrijedna nekoliko stotina hiljada maraka, “tojota rav 4”, stan u naselju Obilićevo oko 78.000 maraka kao i oduzimanje voćnjaka i pašnjaka od 1.465 kvadratnih metara i parcele od 311 kvadratnih metara u banjalučkom naselju Česma.

Tokom istrage tužilaštvo je utvrdilo nesklad između prihoda, rashoda i imovine Šorde i Maričićeve u vrijednosti od 142.739 maraka. U tu razliku ne ulazi zgrada u Česmi koja vrijedi više stotina hiljada maraka. Finansijskom istragom je utvrđeno da Šorda na računima u Unikredit banci imao priliv od nepoznatog izvora jednom od 18.000, a drugi put od 6.365 maraka.
Nastavak akcije

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da će se akcija “Čak” nastaviti i u narednom periodu.

Pozivamo sve građane koji su bili oštećeni krivičnim djelima na sličan način da se obrate u najbližu policijsku stanicu ili prijave pozivom na broj 122, kako bi se utvrdio stvarni broj oštećenih – rekli su u policiji.

Izvor: Glas Srepske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/od-duznika-sorda-oteo-kazan-za-rakiju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])