Banjaluka: Nema šetnje predmeta po Odjeljenju za prostorno uređenje, na pomolu i otkazi?

Objavljeno: 16. 7. 2014 u 12:38h

Neće više biti moguće da predmeti u Odjeljenju za prostorno uređenje “šetaju” od jednog do drugog nivoa rukovođenja, a za svoje radno mjesto trebalo bi da se zabrine svaki službenik koji nije radio svoj posao po propisima.

ASBL

Potvrdio je ovo gradonačelnik Slobodan Gavranović i dodao da će od sada insistirati na novoj organizaciji posla u odjeljenju, koja će značiti da će službenik koji zaprimi predmet na obradu morati da ga i završi u zakonskom roku, te da će načelnik odjeljenja biti obavezan da stavi potpis na predmet ukoliko ispunjava uslove.

Dobio sam zbirni izvještaj komisije zadužene za reviziju, a u završnoj fazi je i izvještaj o svakom izvršiocu. Biće odgovornosti i smjena po određenim linijama rukovodstva, što znači da će reorganizacija u tom odjeljenju biti potpuna. U narednim danima biće poznato ko će zadržati posao, a ko će biti premješten ili ostati bez posla. Biće mjera u smislu prekršajnog gonjenja s obzirom na to da je Zakonom o prostornom uređenju propisana sankcija za nepoštovanje rokova od strane odgovornih lica u gradskoj administraciji. Tražiću i krivičnu odgovornost gdje ima elemenata za to, u smislu blokiranja rada u odjeljenju i kršenja prava građana – rekao je Gavranović.

Nije precizirao da li će svoju poziciju zadržati sadašnji načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Mira Sofilj.

Nemam problem sa njom, ali imam sa svakim rukovodiocem ukoliko ne bude izvršavao naloge, a to će biti poznato nakon analize koju je uradila naša komisija. Odlazak ili ostanak Sofiljeve je stvar i političkih procjena – rekao je Gavranović.

Početkom sedmice komisija je trebalo da počne kontrolu rada i u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja koje se bavi obračunima prilikom izdavanja građevinskih dozvola.

Imao sam sastanak u tom odjeljenju i započeli su proces rješavanja predmeta i rade na zaključivanju ugovora u skladu sa novom metodologijom. Moj zahtjev je bio da to svedu na dnevnu ažurnost i to moraju uraditi – rekao je Gavranović.

Mira Sofilj se juče nije javljala na telefon, a u Odjeljenju za prostorno uređenje su rekli da je na bolovanju.

Gavranović je ranije najavio reviziju rada zaposlenih u Odjeljenju za prostorno uređenje jer, kako je rekao, nije zadovoljan stepenom rješavanja primljenih predmeta.
Dozvole

U Odjeljenju za prostorno uređenje od 1. januara do 31. maja zaprimljeno je 206 zahtjeva za izdavanje odobrenja za građenje, a izdato 45.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-nema-setnje-predmeta-po-odjeljenju-za-prostorno-uredenje-na-pomolu-i-otkazi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])