Uručeni certifikati za prve pružatelje podrške i personalne asistente

Objavljeno: 9. 7. 2014 u 17:23h

Danas su u prostorijama Socijalno-edukativnog centra uručeni certifikati novim personalnim asistentima i „pružateljima podrške“. Ovoj svečanosti su prisustvovali zaposlenici SEC-a, nastavnici, kao i predstavnici ustanova i organizacija u kojima se obavljala praktična nastava i drugi.

njegovatelj

Pozdravni govor je držao direktor SEC-a Igor Lukenda.

“Možemo da budemo ponosni na stvaranje socijalnih zanimanja u BIH. Pored njegovatelja od danas zvanično postoji 1. generacija „Program osposobljavanja  za pružanje podrške i asistencije licima sa intelektualnim teškoćama“, kao i „Program  osposobljavanja za personalnog asistenta za lica sa motoričkim i senzornim oštećenjem“. Iskreno vjerujemo da znanje i vještina koje su usvojili mogu podići nivo životnog kvaliteta kod osoba s invaliditetom“.

Svoju praktičnu nastavu polaznici su izvodili u direktnom radu sa korisnicima usluga asistencije, gdje je svakako ostvarena obostrana korist. Dok su usvajane praktične vještine, pružana je socijalna usluga osobama sa invaliditetom koje imaju pravo na asistenciju kao socijalnu uslugu.

Tokom šestomjesečne obuke polaznici su usvajali znanja kroz interaktivan način rada nastavnog kadra, a sve u smjeru socijalnog modela pristupa osobama sa invaliditetom.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uruceni-certifikati-za-prve-pruzatelje-podrske-i-personalne-asistente/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])