Pucali i pobjegli s plijenom za dva minuta

Objavljeno: 8. 7. 2014 u 19:56h

Maskirani razbojnici, naoružani pištoljem i automatskom puškom, opljačkali su danas Poslovnicu Nove banke u jezgru Banjaluke, odakle su ukrali oko 4.000 KM.

nova banka

Iako je došlo do pucnjave, nije bilo povrijeđenih, a do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” lopovi, koji su pobjegli, nisu pali u ruke policije. Ono što se dešavalo u banci, koja se nalazi u Ulici kralja Alfonsa XIII, tačno u 8.25 izgledalo je kao scena iz akcionih filmova.

Nezvanično smo čuli da je jedan razbojnik čekao za volanom u autu pasat karavan nedaleko od banke, u Srpskoj ulici, dok su dvojica maskirana fantomkama i fluorescentnim prslucima te naoružana pištoljem i automatskom puškom upala u banku.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi kazao je da se sve odigralo za nepuna dva minuta.

“Dvojica su upala u banku i odmah razoružala jednog zaštitara ‘Sector Securityja’, a preplašene radnice legle su na pod. Zatim je jedan od razbojnika pritrčao šalterima i pištoljem razbio staklo te preskočio pult kako bi uzeo novac iz kase koja se tu nalazi”, kazao je naš izvor.

Kako saznajemo, tada se pojavio drugi radnik obezbjeđenja i razbojnik koji je imao pušku odmah je ispalio nekoliko hitaca prema njemu.

“Jedan od hitaca prošao je nekoliko centimetara od glave zaštitara i pogodio u zgradu preko puta, a drugi je završio u prozoru banke”, kaže naš izvor, dodajući da je i radnik “Sectora” uzvratio hitac prema pljačkašima, koji ih nije pogodio.

Bojan Jovović, direktor fizičkog obezbjeđenja banaka i transporta vrijednosnih pošiljki u preduzeću “Sector Security”, a čija su dva radnika obezbjeđivala Novu banku, kazao je da su dojavu o razbojništvu zaprimili u 8.29.

“U toku razbojništva došlo je do pucnjave između pripadnika fizičkog obezbjeđenja i razbojnika. Pripadnik obezbjeđenja je ispalio jedan metak, a razbojnici su dva”, kazao je Jovović, dodajući da je banka obezbijeđena video-nadzorom, te da je snimljena čitava pljačka.

Nakon pljačke, maskirana “dvojka” je utrčala u tamnoplavi pasat karavan kojim je došla, a u kojem ih je čekao treći saučesnik parkiran nedaleko od banke u Srpskoj ulici, te su zajedno pobjegli.

Prema priči očevica, koji je želio ostati anoniman, jedan razbojnik je vikao: “Otvaraj, otvaraj auto!”

“Vidjela sam da jedan nosi i automatsku pušku u ruci”, kazao je očevidac, te dodao da srećom nije bilo prolaznika na ulici, jer ko zna šta bi se još desilo.

Ubrzo na lice mjesta došla je policija, a više patrola blokiralo je širi dio grada.

U potragu za trojicom razbojnika uključio se i Helikopterski servis Vlade RS. Prva dojava o kretanju pljačkaša bila je da su na pravcu Banjaluka – Slatina, koja se ispostavila da je tačna, jer je policija nakon sat vremena od pljačke na tom putu, tačnije na skretanju prema groblju “Sveti Ivo”, pronašla zapaljen pasat, ali ne i pljačkaše.

Policija je nastavila pretraživati područje Trapista i Slatine, te sve puteve u okolini i šire.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kazala je da je policija odmah po saznanju o razbojništvu preduzela sve operativne i istražne radnje.

Iz Nove banke su saopštili da su razbojnici odnijeli 3.000 do 4.000 maraka.

“Radnici banke, kao i pripadnici obezbjedenja, reagovali su u skladu s procedurama, te su sačuvani ljudski životi i tokom dvominutnog razbojništva niko nije povrijeden”, naveli su iz Nove banke.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Gordana Mijatović, zajedno sa ovlaštenima iz CJB Banjaluka.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pucali-i-pobjegli-s-plijenom-za-dva-minuta/||claudebot