Poplave u Srpskoj, nekoliko sela pod vodom (Video)

Objavljeno: 25. 4. 2014 u 09:13h

Poplave su donijele muke mještanima više sela širom Banjalučke regije. U gradiškom selu Vilusi, neočišćen kanal, obrastao šibljem, nije mgao da odvede svu vodu, pa se pola sela našlo pod vodom.

poplave

Pod vodom se našlo i nekoliko kuća, a jedna trudnica je evakuisana. Najviše štete ipak trpe poljoprivrednici. Ljubiša Kukrić teškom mukom je zagazio kroz potonuli voćnjak, da vidi je li išta ostalo od tek zasađenih aronija.

Uništeno je i povrće pod plastenicima. Vodena bujica uništila je tek zasađene biljke.

Napeto je i u Laktašima. Osim Vrbasa, izlile su se i rijeke Turjanica i Mahovljanska rijeka. Poplavile su na desetine hektara obradivog zemljišta. Mještane Jakupovaca muče druge, odvodne vode, koje im, od kako je izgrađen auto-put svake godine zadaju nove muke.

Bujične vode poplavile su i dijelove sela Kukulje i Nožičko u opštini Srbac. Poplavljeno je i više naselja u Čelincu i Prnjavoru. Iz Republičke civilne zaštite upozoravaju da su vodostaji svih rijeka u Banjalučkoj regiji povećani.

Jedino što mještanima poplavljenih sela preostaje, je da čekaju prestanak padavina. Ipak, meteorološke prognoze, teško da će im uliti optimizam – i narednih dana najavljeno je kišovito vrijeme.

Pogledajte video:

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/poplave-u-srpskoj-nekoliko-sela-pod-vodom-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])