Banjaluka: Kažnjeno 26 ugostitelja

Objavljeno: 23. 4. 2014 u 14:11h

Komunalna policija je u toku prošle godine zbog nepoštovanja propisanog radnog vremena u ugostiteljskim objektima i glasne muzike izdala 26 prekršajnih naloga.

kafic

Kako kažu u Komunalnoj policiji, ukoliko utvrde da iz ugostiteljskog objekta dopire glasna muzika ili da je otvoren poslije propisanog radnog vremena, prvo upozoravaju vlasnike, a ako se prekršaj ponovi, kažnjavaju ih novčano i zatvaranjem objekta. Objašnjavaju da se kontrole rada tih objekata obavljaju redovnim obilaskom ili po prijavi građana, te da se eventualni prekršaji utvrđuju neposrednim opažanjem komunalnog policajca na licu mjesta.

Načelnik Komunalne policije Dragan Lukač kaže da restorani i kafići radnim danom mogu da rade od sedam do 23 časa, a petkom i subotom do 24 časa. Noćni klubovi radnim danom imaju dozvolu da budu otvoreni za goste od 19 do dva časa, a petkom i subotom mogu da rade sat vremena duže, dok saloni za posebne prilike mogu da rade do tri časa ujutro.

“Navedeni objekti mogu da rade jedan sat duže od propisanog vremena, bez podnošenja posebnog zahtjeva”, rekao je Lukač.

Ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambeno-poslovnim zgradama zimsko radno vrijeme je do 22 časa, a ljetno do 23 časa.

“Ukoliko se objektu dodijeli znak kvaliteta “zlatna kašika”, on može da radi do ponoći, odnosno petkom i subotom do jedan čas”, istakli su u Komunalnoj policiji.

Vlasnik jednog kafića, koji nije želio da objavimo njegovo ime, rekao je da često radi dok ima gostiju, bez obzira na radno vrijeme, jer je, kako kaže, kriza i ne želi da izgubi mušterije koje dolaze svakodnevno.

“Zaključam vrata, prigušim svjetlo, stišam muziku i ne puštam druge goste unutra, ali oni koji su se zatekli tu mogu da ostanu”, istakao je ovaj vlasnik i dodao da ga do sada nije niko prijavio, ali se trudi da gosti ne prave buku.

Kazne

Dragan Lukač kaže da je visina kazni po Odluci o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekta na području grada od 1.000 do 7.000 KM za pravno lice i od 300 do 1.800 za odgovorno lice.

Dodao je da su kazne za preduzetnike od 500 do 1.000 KM i za korisnike usluga ugostiteljskog objekta od 50 do 250 KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kaznjeno-26-ugostitelja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])