Položeni vijenci na Novom groblju u Banjaluci

Objavljeno: 22. 4. 2014 u 12:32h

Na spomen-kosturnici na Novom groblju u Banjaluci danas su položeni vijenci povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

obiljezavanje

U ime Narodne skupštine Republike Srpske vijenac je položio poslanik Dragan Vojvodić koji je rekao da se na ovaj dan treba prisjetiti onih koji su svoje živote utkali za slobodu Republike Srpske, grada Banjaluke i svog naroda.

“Oni su dali ono što je najvrednije, svoje živote za slobodu, to ne može da se zaboravi. Nikada ih ne možemo zaboraviti, naša je obaveza da se stalno podsjećamo na njih i da njegujemo tradicije otadžbinskog i oslobodilačkih proteklih ratova”, rekao je Vojvodić.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović podsjetio je da se u Srpskoj još traga za 1.667 lica, od čega za 580 djece.

“Suočavamo se sa opstrukcijom međunarodnih faktora i federalnih članova i tužilaštava i instituta koja nam je nametnuta 2008. godine od kada imamo evidentan zastoj u traženju nestalih, posebno sa spiska iz Republike Srpske”, rekao je Mitrović.

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenko Đurica istakao je da je obaveza svih da pamte prošlost i da se oda počast borcima koji su dali svoje živote za slobodu, mir i pravdu.

On je rekao da će Banjaluku danas, povodom Dana grada, posjetiti desetak delegacija gradova partnera iz Srbije, Slovenije, Makedonije i Hrvatske. “Danas će biti i radno i svečano, a sve s ciljem jačanja infrastrukture i izgradnje našeg grada”, rekao je Đurica.

Osim delegacije Narodne skupštine Republike Srpske, grada Banjaluka, te delegacije Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, vijence na spomen-kosturnicu položila je i delegacija Gradskog odbora SNSD-a i Gradskog odbora NDP-a.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/polozeni-vijenci-na-novom-groblju-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])