Obilježeno 40 godina od izgradnje dvorane “Borik”

Objavljeno: 20. 4. 2014 u 08:54h

Svečanom akademijom i izložbom fotografija u Banjaluci je sinoć obilježeno 40 godina od izgradnje Sportske dvorane “Borik”.

dvorana borik

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je prije 40 godina dvorana “Borik” stavljena na raspolaganje banjalučkim sportistima, kako bi mogli u kvalitetnim uslovima da potvrde dotadašnje dobre rezultate.

“U ovoj dvorani Banjalučanima su priređeni najveći sportski događaji, a u njoj su ponikli priznati svjetski rukometni, košarkaški i bokserski asovi”, istakao je Gavranović.

On je podsjetio da su u prošloj godini izdvojena značajna sredstva za rekonstrukciju dvorane “Borik”.

“Ovo je posebno veče kada se prisjećamo svih naših asova. Želja mi je da Banjaluka iznjedri neke nove vrhunske rukometaše, boksere i košarkaše”, istakao je Gavranović.

Direktor Sportske dvorane “Borik” Manojla Zrnić ocijenio je da je “Borik” simbol Banjaluke i Banjalučana.

“U našoj dvorani `Borik` bilo je mnogo sportskih dostignuća. U njoj su izrasli reprezentativci u različitim sportovima u bivšoj Jugoslaviji, a održano je mnogo kulturnih i drugih važnih manifestacija”, rekao je Zrnić novinarima.

On je naglasio da bi u ovoj godini trebalo da bude održano 14 manifestacija na kojima će biti predstavljeno sve ono značajno što se dešavalo u “Boriku” u posljednjih 40 godina.

Zrnić je izrazio nadu da će dvorana “Borik” i narednim generacijama služiti za postizanje najvećih sportskih rezultata.

Povodom 40 godina od izgradnje dvorane “Borik”, biće uručene plakete za najveća sportska dostignuća.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni banjalučki sportisti, kao i zvanice iz javnog i društvenog života ovog grada.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obiljezeno-40-godina-od-izgradnje-dvorane-borik/||claudebot