Banjaluka: Službe građanima na usluzi 24 časa

Objavljeno: 19. 4. 2014 u 12:46h

Ljekari, policajci, vatrogasci, apotekari, radnici na benzinskim pumpama, kao i u pojedinim dragstorima neće odmarati ni za vaskršnje praznika jer će građanima biti na usluzi tokom 24 časa.

sluzbe

Kako kažu u Hitnoj pomoći, oni će raditi non-stop, dok će, kako smo saznali u Domu zdravlja, dežurni timovi službe porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici raditi u dvije smjene od sedam do 20 časova.

“Dežuraće i jedan stomatolog u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne pomoći tokom 24 časa. Pedijatrijske ambulante radiće u prvoj smjeni od sedam do 14 časova u ambulantama u Poliklinici” rekla je portparol Doma zdravlja Dušica Stanković. Dodala je da će Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku raditi od sedam do 20 časova na Poliklinici, a poslije toga u Hitnoj pomoći.

Komandir Vatrogasne brigade Miroslav Malinić kaže da će praznike, kao i do sada, provesti radno.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka kažu da će za vrijeme vaskršnjih praznika biti pojačane kontrole.

“Pozivamo građane da umjereno konzumiraju alkohol, da ne bi bilo neželjenih posljedica tokom praznika” kazali su u centru.

Predsjednik udruženja taksista Banjaluka Dragan Purišić rekao je da će u subotu taksisti redovno saobraćati, dok će u nedjelju na dan Vaskrsa raditi samo deset do 20 odsto taksi vozila.

“Cijene taksi usluga za praznike neće biti izmijenjene” dodao je Purišić.

Autobusi gradskog i prigradskog saobraćaja na dan Vaskrsa i u ponedjeljak voziće po prazničnom režimu, s tim da će prijepodnevni polasci biti češći, dok će za subotu važiti uobičajeni režim.

Komercijalni menadžer kompanije “Moja apoteka” Nataša Stanojević rekla je da će većina apoteka raditi po skraćenom radnom vremenu.

“Građanima će 24 časa na usluzi biti apoteka “1. maj” dodala je Stanojevićeva.

Gradska uprava

Prijemna kancelarija u Gradskoj upravi radiće u subotu od osam do 13 časova.

Građani će u tom vremenu moći da dobiju usluge izdavanja izvoda iz matičnih knjiga, te ovjere potpisa, rukopisa i prepisa. Gradska uprava nije radila na Veliki petak, a neće raditi ni na vaskršnji ponedjeljak.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-sluzbe-gradanima-na-usluzi-24-casa/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])