Povodom Dana grada otvoreni Vatrogasni dom i ambulanta

Objavljeno: 18. 4. 2014 u 13:46h

Povodom 22. aprila – Dana grada, juče su svečano otvoreni novoizgrađeni Vatrogasni dom u Dervišima i ambulanta i objekat mjesne zajednice Kočićev vijenac.

vatrogasni dom

U izgradnju ovih objekata uloženo je više od 3,3 miliona KM.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović prilikom otvaranja Vatrogasnog doma istakao je da je u kompletnu izgradnju i opremanje objekta, površine 1.600 metara kvadratnih, uloženo 2,2 miliona maraka.

“Na ovom i na postojećem pultu sada imamo dovoljno moćnu jedinicu koja može brzo reagovati u slučaju bilo kakve opasnosti po imovinu građana ili privrednih subjekata”, rekao je Gavranović.

Komandir čete u vatrogasnoj brigadi Dragan Čeko kaže da su dugi niz godina čekali na ovaj dom.

“Nova vatrogasna jedinica sa postojećom opremom osposobljena je za istovremeno gašenje dva požara na području grada, što je do sada bilo neizvodljivo”, rekao je Čeko.

Novootvorena ambulanta u naselju Kočićev vijenac je osmi objekat ove vrste koji se realizuje u saradnji grada sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS i Domom zdravlja.

Direktor Doma zdravlja Gordana Tešanović je rekla da je cilj otvaranja ambulanti da se taj objekat nalazi što bliže građanima.

“U objektu će raditi osam timova porodične medicine za koje je registrovano oko 16.000 građana, laboratorija i mini-savjetovalište za bebe”, naglasila je Tešanovićeva.

Mještanka ovog naselja Dara Gabrić je rekla da otvaranje ambulante olakšava liječenje pacijenata.

“Raniji objekat je bio jako neuslovan tako da su i usluge bile drugačije”, kazala je Gabrićeva.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić je rekao da će sa izgradnjom ambulanti porodične medicine nastaviti tokom ove godine u više gradova RS.

“Sve lokalne zajednice koje su imale obezbijeđeno 30 odsto sredstava i projektnu dokumentaciju su se kandidovale i mi ćemo u skorije vrijeme početi sa izgradnjom porodičnih ambulanti”, kazao je Bogdanić.

Manifestacije

Povodom Dana grada organizovani su brojni događaji, te sportsko-kulturne manifestacije.

Centralni događaj biće svečana akademija, koja će biti održana 22. aprila (utorak), kada će biti uručena gradska priznanja najuspješnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Istog dana na Trgu Krajine biće održana “Roštiljijada”, a na tvrđavi Kastel “Pasuljijada”.

Iz budžeta za proslavu Dana grada biće izdvojeno 79.542 KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/povodom-dana-grada-otvoreni-vatrogasni-dom-i-ambulanta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])