Za savjetovanje dva miliona KM

Objavljeno: 17. 4. 2014 u 16:42h

Grad u iduće dvije godine planira da uloži više od dva miliona KM za usluge tehničkog savjetovanja i ostalih djelatnosti prilikom izgradnje saobraćajnica, parkova, vodovoda, kanalizacija te pješačkih površina i javne rasvjete.

sav

U Gradskoj upravi su potvrdili da su za te namjene objavili tender za izbor dobavljača koji će obavljati tu djelatnost, a koji će biti otvoren do 28. aprila.

Naveli su da će izabrani dobavljač biti zadužen za stručne poslove prilikom planiranja i izgradnje saobraćajnica, vodovoda, fekalne i oborinske kanalizacije, parkova, trotoara i elektroenergetske infrastrukture, parkinga, grobalja, mostova, ostalih objekata visokogradnje i regulacije vodotoka. Izabrani dobavljač će, kako kažu, procjenjivati vrijednosti građevinskih objekata i gradskog građevinskog zemljišta te pribavljati dokumenta za podnošenje zahtjeva za eksproprijaciju.

“Biće zaduženi i za privatizaciju državnih stanova i kontrolu otkupne cijene, za registraciju i privremeno upravljanje zajednicama etažnih vlasnika. Prikupljaće podatke o obveznicima komunalne naknade, izdavati fakture i naplaćivati”, precizirali su u Gradskoj upravi.

Na području grada te poslove je, dodali su, do sada obavljao Zavod za izgradnju Banjaluka i to na osnovu potpisanog sporazuma i sprovedenog postupka javne nabavke na period od četiri godine i zaključenih ugovora na godišnjem nivou, a namjeravaju da te poslove vrše i u idućem periodu.

U Gradskoj upravi ne žele da preciziraju koliko je ZIBL-u isplaćeno novca na ime tih usluga, uz obrazloženje da “postoji jasna evidencija u knjigovodstvu Odjeljenja za finansije”.

Direktor ZIBL-a Aleksandar Cvijanović potvrdio je da planiraju da se prijave na ovaj tender. Smatra da su najozbiljniji kandidat za obavljanje ovih poslova. Kazao je da je u posljednjih nekoliko godina smanjen obim poslova koje su dobijali od grada i da on trenutno predstavlja 25 odsto od ukupnih poslova ZIBL-a.

“Kriza je uticala i na budžet grada, koji je svake godine sve manji, a koji je doveo do toga da su redukovana i sredstva za infrastrukturnu izgradnju”, rekao je Cvijanović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/za-savjetovanje-dva-miliona-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])