Ultra brzi internet i u Banjaluci

Objavljeno: 16. 4. 2014 u 20:19h

Kompanija Elta-Kabel predstavila je danas u Banjaluci novu uslugu “Optički internet u vašem domu”. Radi se o ultra brzom internetu, a Elta-Kabel je prva firma koja ovu uslugu može omogućiti za čak 40 000 domaćinstava.

Iz tehničke podrške Elta-Kabela za portal Banjaluka.com su potvrdili da dijelovi Banjaluke već imaju tehničke preduslove za instaliranje ultra brzog interneta. Svi zainteresovani sugrađani koji žele ovu uslugu u svom domu mogu kontaktirati tehničku podršku svakim radnim danom do 16h na telefon 051/379-900 i provjeriti da li ulica u kojoj živite ima trehničke preduslove za instalaciju opreme.

Brzine koje iz Elta-Kabel nudi su od 30/15 do 200/100 Mbps. Takođe, iz podrške su nam pojasnili da period od podnošenja zahtjeva do realizacije usluge je manji od 30 dana.

elta-press-brzi-internet

“Elta-Kabel će sa ovim postati predvodnik razvoja internet tehnologije, ne samo u Republici Srpkoj nego u cijeloj Bosni i Hercegovini”, kazao je Mladen Srdić, menadžer prodaje Elta-Kabela.

On je dodao da sam optički intenet nije novina jer se takva usluga već nudi pravnim licima. Međutim, sada je ultra brzi internet u ponudi i za fizička lica.

“Trebalo je dobrih godinu dana, da oformimo preduslove za ultra brzi internet. Da bi to bilo moguće morali smo da imamo optičke kablove. Mi smo ih postavili od Novog Grada do Zvornika, tako da sada imamo vlastitu optičku infrastrukturu dužine od oko 400 km , i dodatnih 600 km imamo infrastrukture po zgradama. Cilj nam je za nekih 12 mjeseci realizujemo blizu 1000 km nove infrastrukture optičkih kablova”, kazao je Aco Kabanica, vlasnik kompanije Elta-Kabel.

Podsjetimo da je od svih tehnologija za prenos podataka, internet putem optičke mreže višestruko najbolji. Simetričan kapacitet, velike brzine, visok stepen pouzdanosti u radu su prednosti ovakvog povezivanja na internet.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ultra-brzi-internet-i-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])