Topli radijatori do 1. maja

Objavljeno: 16. 4. 2014 u 15:51h

“Toplana” će, iako je juče i zvanično završena grejna sezona, nastaviti da isporučuje toplotnu energiju sve do 1. maja, ali samo u danima sa niskim temperaturama.

Toplana u Banjaluci

“Puštali smo grijanje juče iako je zvanično kraj sezone. Puštaćemo i ubuduće ako bude bilo potrebno, jer su najavljene niske temperature”, rekla je portparol “Toplane” Žaklina Mijatović i naglasila da neće dozvoliti da se građani smrzavaju.

“Dužnost nam je da do 1. maja budemo u pripravnosti, ali u danima kada budu visoke temperature nećemo grijati “, podvlači Mijatovićeva i dodaje da poslije tog datuma neće biti puštano grijanje jer počinje redovan godišnji remont i ispuštanje vode iz sistema.

Predsjednik savjeta MZ Borik Rade Trivić potvrdio je riječi Mijatovićeve.

“Vrijeme je juče bilo hladno, ali radijatori su bili topli. Ne mogu se požaliti na rad “Toplane” u sezoni koja je na izmaku”, naglasio je Trivić.

U MZ Obilićevo smatraju da bi “Toplana” trebalo da grije svaki dan do 1. maja bez obzira na kojem je podjeljku živa u termometru.

“Grijanje je juče pušteno oko devet časova. Nije nam bilo hladno, ali s obzirom na to da je “Toplana” uštedjela na relativno blagoj zimi, trebalo bi da zbog starijih osoba i djece grijanje puštaju svaki dan do 1. maja. Noći i jutra su još dosta svježi”, rekao je predsjednik savjeta MZ Obilićevo Oliver Gačić.

I u naselju Starčevica, iz kojeg je do sada upućen najveći broj žalbi na kvalitet grijanja, isporuka toplotne energije bila je uredna.

“Radijatori su topli”, rekao je mještanin tog naselja Darko Grajić.

Plan

Žaklina Mijatović je naglasila da će u periodu između dvije grejne sezone učiniti maksimalne napore da budu otklonjeni svi kvarovi koji su u toku ove sezone dovodili do problema u isporuci toplotne energije.

Tako je, između ostalog, u planu da se do početka nove grejne sezone u funkciju stave dvije periferne kotlovnice, u naseljima Starčevica i Kočićev vijenac.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/topli-radijatori-do-1-maja-2/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])