Banjalučanka Sara Stajčić dobila stpendiju za američki Harvard

Objavljeno: 16. 4. 2014 u 18:37h

Studentica Sara Stajčić iz Banjaluke uspjela je ove godine da se upiše na Fakultet političkih nauka na američkom Harvard univerzitetu i da dobije stipendiju, izjavila je savjetnica za obrazovanje u Savjetodavnom centru za obrazovanje u SAD-u Sonja Pržulj.

harvard

Nakon prezentacije o akademskim i specijalističkim programima, koje podržava američka Vlada, kao i programima studiranja u Americi za studente iz BiH, koje je danas održano u Američkom kutku u Banjaluci, Pržuljeva je rekla novinarima da trenutno u Americi studira 364 studenta iz BiH.

Ona je navela da studenti iz BiH moraju proći proces apliciranja, koji traje minimalno godinu dana, kako bi se upisali na fakultet i dobili stipendiju u Americi.

“Uslovi za upis na fakultet u Americi su, pored dobrog poznavanja engleskog jezika, motivacija, praćenje uputstva savjetnika, redovno polaganje standardizovanih testova, izučavanje materijala”, pojasnila je Pržuljeva.

Ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD u BiH Erik Catalfamo rekao je novinarima da SAD imaju veoma dobru saradnju i razmjenu studenata sa BiH.

“Zainteresovani smo da kroz razmjenu studenata povećamo broj studenata iz BiH u Americi, koji žele da studiraju političke i prirodne nauke”, zaključio je Catalfamo.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanka-sara-stajcic-dobila-stpendiju-za-americki-harvard/||claudebot