Osnovce čeka osam novih udžbenika

Objavljeno: 8. 4. 2014 u 11:20h

Osnovce u Srpskoj u idućoj školskoj godini očekuje osam novih udžbenika i 15 adaptiranih.

obrazovanje

Poručeno je to sa jučerašnje konferencije za novinare u Banjaluci, čija je tema bila katalog udžbenika za iduću godinu, koji obuhvata spisak svih obaveznih i neobaveznih udžbenika koji će biti u upotrebi u osnovnim školama.

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija rekao je da nastavnici mogu da insistiraju samo na korišćenju, odnosno nabavci obaveznih udžbenika iz kataloga.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da će se koristiti novi udžbenici za muzičku kulturu za drugi i treći razred, za engleski jezik za treći, četvrti i peti razred i “Osnove informatike” za šesti, sedmi, osmi i deveti razred.

“Osim novih udžbenika predložili smo i adaptaciju 15 udžbenika od šestog do devetog razreda. Uradiće se malo veći zahvati na jednoj trećini udžbenika i tehničke korekcije od drugog do petog razreda”, naglasio je Damjanović.

V. d. direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS Rade Ristović rekao je da će cijene udžbenika ostati iste.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/osnovce-ceka-osam-novih-udzbenika/||claudebot