Inspektore CJB Banjaluka terete i za druga krivična djela

Objavljeno: 8. 4. 2014 u 11:37h

Suspendovani inspektori CJB Banjaluka koji se sumnjiče da su prodavali heroin i marihuanu danas će dati iskaz u Specijalnom tužilaštvu RS povodom proširene istrage protiv njih, kojom su obuhvaćena druga krivična djela, potvrdio je advokat Marinko Brkić.

hapsenje

U ovom slučaju za trgovinu drogom sumnjiče se Srđan Radulović (29), Ognjen Stijak (29) i Marko Kovačević (29) iz Banjaluke, koji su u pritvoru, te Slavko Đurić, koji se brani sa slobode.

Advokat Brkić, koji je branilac optuženog Stijaka, rekao je da je istraga protiv inspektora proširena naredbom od 2. aprila i to na neka blaža krivična djela. On je istakao da je u ovom slučaju istraga iskonstruisana, a zasnovana je i na lažnim iskazima svjedoka.

“Zbog toga sam podnio krivičnu prijavu protiv jednog od svjedoka zbog davanja lažnog iskaza. Pripremam krivičnu prijavu protiv još jednog svjedoka”, rekao je Brkić.

Prema nezvaničnim informacijama, Specijalno tužilaštvo RS će u ovom slučaju do polovine aprila najvjerovatnije podići optužnicu protiv inspektora. Ovom optužnicom na teret će im biti stavljena trgovina drogom, ali i još neka krivična djela. U Specijalnom tužilaštvu su potvrdili “Glasu Srpske” da će tužilaštvo do isteka pritvora inspektorima 16. aprila donijeti svoju odluku. Nisu precizirali kakvu.

Inspektori se sumnjiče da su tokom pretresa u okviru akcija hapšenja uzimali drogu od osumnjičenih i zadržavali za sebe pronađeni novac, “od kovanica do novčanica”. Tokom istrage je utvrđeno da su dileri za inspektore prodavali drogu u količinama od 300 grama do kilograma po cijenama od 1.500 do 4.000 maraka.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/inspektore-cjb-banjaluka-terete-i-za-druga-krivicna-djela/||claudebot