Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika

Objavljeno: 3. 4. 2014 u 19:03h

Skupština grada Banjaluka usvojila je danas Izvještaj o radu gradonačelnika i Administrativne službe za 2013. godinu, u kojem je istaknut rad na prevazilaženju ekonomske krize i privlačenju investicija.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je novinarima da je riječ o jednoj od najtežih godina, ali da je postignut izuzetan rezultat.

Prema njegovim riječima, poslije više godina, 2013. je realizovan projekat Tehnološog biznis parka i na tu lokaciju ušla su četiri nova investitora, a u pogonima koji tu rade zaposleno je oko 100 novih radnika.

On je dodao i da je bilo mnogo kontakata sa potencijalnim investitorima koji žele da grade objekte u toj zoni.

Kao najznačajniji projekat, čija realizacija je počela 2013. godine, Gavranović je naveo i rekonstrukciju i revitalizaciju tvrđave Kastel.

Banjalučki gradonačelnik je istakao da je u 2013. zabilježen deficit u budžetu od oko 1,6 miliona KM, ali da će o tome biti više riječi u konsolidovanom finansijskom izvještaju za 2013. godinu, koji će se na dnevnom redu Skupštine grada naći u drugom kvartalu ove godine.

On je pojasnio da se malo više od milion KM deficita odnosi na kreditne prilive i odlive, a da je stvarni deficit oko 600.000 KM.

“Deficit je mnogo manji od onog koji smo imali. Ovo pokazuje da stabilizujemo gradski budžet i već u ovoj godini možemo imati sanirano stanje”, rekao je Gavranović.

Gavranović je istakao da je Banjaluka prošle godina promovisana na raznim privrednim i kulturnim skupovima, a da je delegacija grada učestvovala na Forumu lokalnih lidera Kine i zemalja srednje i istočne Evrope.

Na tom forumu učestvovalo je 16 kineskih provincija, 52 lokalne zajednice, te 16 država centralne i istočne Evrope s ciljem uspostavljanja saradnje između Kine i evropskih zemalja, sa posebnim naglaskom na razvojne mogućnosti za provincije i gradove.

Opozicija je ocijenila da je izvještaj o radu gradonačelnika i Administrativne službe grada Banjaluka za 2013. godinu preobiman, bez finansijskih pokazatelja i netransparentan.

Na današnjoj sjednici usvojena je i informacija o stanju bezbjednosti na području grada, uz konstataciju da je zadovoljavajuće stanje bezbjednosti u Banjaluci.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/usvojen-izvjestaj-o-radu-gradonacelnika/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])