Koncesija jedno od rješenja za banjalučku “Toplanu”

Objavljeno: 3. 4. 2014 u 19:29h

Koncesija bi mogla da bude jedno od rješenja za banjalučku “Toplanu”, koja je opterećna dugovima, a treba da ulaže, izjavio je  gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Gavranović je novinarima najavio da će za narednu sjednicu Skupštine grada biti dostavljena analiza, koja je rađena više mjeseci, a među mogućnostima koje nudi je i koncesija.

On je istakao da je samo za rekonstrukciju vrelovodne mreže potrebno 50 miliona KM, za kućne instalacije oko 10 miliona KM, a za promjenu energenta oko 60 miliona KM.

“Mi to nemamo, ne računajući dugove koje ima `Toplana`”, kaže Gavranović.

Prema njegovim riječima, razgovarano je sa potencijalnim investitori koji su naveli da u slučaju preuzimanja “Toplane” narednih nekoliko godina ne bi bilo povećavanja cijene grijanja.

Gradonačelnik je naglasio da će Skupština grada u svakom slučaju zadržati pravo kontrola cijene grijanja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/koncesija-jedno-od-rjesenja-za-banjalucku-toplanu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])