Banjaluka: Prvi dnevni centar za autizam u avgustu

Objavljeno: 2. 4. 2014 u 17:16h

Prvi dnevni centar za autizam u Republici Srpskoj krajem avgusta trebalo bi da počne s radom u Banjaluci.

autizam-575x306

Najavila je to juče na obilježavanju Svjetskog dana svijesti o autizmu Mirjana Kojić, predsjednica Udruženja za pomoć licima s autizmom “Djeca svjetlosti”.

“Zaista možemo reći da je nekakav nivo svijest o autizmu došao i u Republiku Srpsku i problem djece s autizmom je konačno prepoznat”, rekla je Kojićeva.

Kako kaže, grad Banjaluka im je izašao u sustret i juče su, na Svjetski dan svjesnost o autizmu, obaviješteni da je Udruženje dobilo veći prostor, koji će, nakon opremanja, s radom početi krajem avgusta.

“U ovom centru će biti organizovan devetočasovni rad sa djecom kako bi njihovi roditelji mogli da rade”, dodaje ona.

Prema njenim riječima, 20 djece s autizmom registrovano je u Banjaluci, dok je u proceduri registracija još toliko.

Ona je podsjetila da je za djecu s autizmom organizovana inkluzivna nastava i da roditelj odlučuje da li će dijete ići u redovnu nastavu ili u škole za djecu s posebnim potrebama.

Psiholog Jovana Jankovski, volontirka u Udruženju “Djeca svjetlosti”, kaže da je svakodnevni stručan rad sa djecom s autizmom bitan.

“Pomaci sa djecom su u suštini mali, ali ih posmatramo kao veoma velike”, rekla je Jankovska i dodala kako u ovom udruženju trenutno ima 20 volontera.

Udruženje “Djeca svjetlosti” organizovalo je juče u Muzičkom paviljonu parka “Petar Kočić” druženje pod motom “Gledaj svijet mojim očima”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-prvi-dnevni-centar-za-autizam-u-avgustu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])