Banjaluka: Pacijentima smeta neljubaznost

Objavljeno: 31. 3. 2014 u 18:19h

Pritužbe koje su pacijenti uputili zdravstvenim radnicima u Domu zdravlja u 2013. godini uglavnom su se odnosile na ljubaznost osoblja i komunikaciju.

pacijenti

Portparol Doma zdravlja Dušica Stanković je rekla da u svim medicinskim službama postoje vidno obilježene kutije za pisane pohvale, primjedbe i prijedloge pacijenata, a za 2013. godinu sačinjeno je 12 izvještaja na osnovu prikupljenih podataka.

– Pacijenti su uputili 24 primjedbe, tri prijedloga za smanjenje čekanja na dijagnostičke procedure i 240 pohvala – kazala je Stankovićeva.

U Domu zdravlja su kazali da postoji mnogo načina da pacijenti iznesu svoje probleme i da se ti problemi riješe.

Primjedbe, žalbe i pohvale građani mogu da dostave na protokol Doma zdravlja ili putem elektronske pošte.

– Ukoliko pacijenti smatraju da su im povrijeđena prava mogu da se obrate i glavnoj sestri Ustanove, načelnicima službi, te glavnim sestrama službi – navela je Stankovićeva.

Ona je dodala da se u odnosu na period kada se tek uvodio model porodične medicine broj žalbi smanjio, jer su se građani navikli na princip naručivanja.

– Desi se da je pacijent nezadovoljan odnosom medicinskog osoblja, ali radimo na uspostavljanju korektnog odnosa između osoblja i pacijenata – kazala je Stankovićeva.

Momirka Ratković iz naselja Rosulje rekla je da je do sada bila zadovoljna uslugama osoblja u ambulantama porodične medicine, te smatra da je najbolje što sada svako ima svog ljekara kod kojeg je registrovan.

– Stalno idem kod istog ljekara i uliva mi sigurnost kad idem na pregled onome ko već poznaje moje zdravstvene probleme – kazala je Ratkovićeva.

Ona je dodala da ponekad stariji ljudi stvaraju gužve, jer se još nisu navikli na sistem naručivanja i ne poštuju uvijek svoje termine.

Upravni odbor

Skupština grada je na posljednjoj sjednici usvojila rješenje o imenovanju članova Upravnog odbora Doma zdravlja. U naredne četiri godine tu funkciju će obavljati Radojka Perić, Željko Rodić, Danijela Cota-Pucar, Desanka Ćirić i Dijana Berić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-pacijentima-smeta-neljubaznost/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])