28 Banjalučana pod nadzorom zbog korona virusa

Objavljeno: 26. 2. 2020 u 16:07h

Banjaluka.com /Autor: Marija Gajić

Nema razloga za uznemirenost građana Banjaluke zbog pojave korona virusa, ali ima razloga da se preduzmu preventivne mjere u ovom momentu.

Kazao je ovo danas gradonačelnik Igor Radojičić, nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj je razmotrena situacija u vezi sa korona virusom.

On je rekao da je na sjednici razmotreno sve ono što se eventualno i preventivno trebalo preduzimati u slučaju pogoršavanja epidemiološke situacije u Banjaluci i da dodje do pojave korona virusa.

“Na sjednici je utvrđen set preventivnih mjera.  Za sada nema ni jednog potvrđenog slučaja oboljelog od korona virusa u Banjaluci i u RS, ali dalje pratimo epidemiološku situaciju jer mi smo povezani sa čitavim regionom”, kazao je Radojičić.

Dodao je da će grad pratiti sve naredbe sa republičkog nivoa.

“Mi smo odlučili da dnevno pratimo epidemiolosku situaciju, putem Doma zdravlja. Naša preporuka svim građanima je pojačavanje higijenskih mjera. Mi smo danas naložili svim kontrolnim organima od javnog prevoza, trgovina, restorana , kafića i mjesta javnog okupljanja da se vrše dodatne inspekcijske mjere i kontrole”, istakao je Radojičić.

Naglasio je da za sad škole i sve ustanove rade, kao i sve manifestacije se odvijaju normalno.

“Pod zdravstvenim nadzorom je 28 pacijenata u Banjaluci, koji su boravili u Italiji u pokrajinama u kojima je proglasena epidemija korona virusa, kazala je danas Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka.

“Za sada niko od tih osoba nema simptome respiratornih infekcija i temperaturu”, kazala je Todorovićeva.

“Naloženo je, od strane Svjetske zdravstvene organizacije, da se te osobe stave pod nadzor što mi i radimo. Mjesta za paniku nema, jer nema ni jednog potvrđenog slučaja, ali iako ih bude, i tada nema mjesta panici jer, higijenskim mjerama možemo ublažiti i spriječiti širenje virusa”, istakla je ona.

Banjaluka.com / Autor: Marija Gajić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/28-banjalucana-pod-nadzorom-zbog-korona-virusa/126361/||claudebot