Međunarodni dan djevojčica u IKT-u: Plan aktivnosti

Objavljeno: 18. 4. 2012 u 07:22h

Gender centar – Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade RS i Agencija za informaciono društvo RS, pozivaju vas da 26. aprila proslavite “Međunarodni dan djevojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT) – Girls Day in ICT!” i da na taj način povećate učešće žena i djevojaka u oblasti IKT-a.

“Međunarodni dan djevojčica u IKT-u” je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija i obilježava se svake godine u cilju promovisanja rodne ravnopravnosti, te osnaživanja djevojaka i žena u učešću u inovacijama, tehničkim, tehnološkim i informaciono-komunikacionim tehnologijama.

Obilježavanje ovog posebnog dana u Banjaluci počinje 23. 4. u Inovacionom centru, gdje će djevojke u 11 časova imati priliku da obiđu ovaj centar, te da razgovaraju sa preduzetnicama iz poslovnog inkubatora “IKT-poslovi budućnosti”. Istog dana na Prirodno-matematičkom fakultetu, u 12 časova i 30 minuta, održaće se “Dan otvorenih vrata” što podrazumijeva obilazak fakulteta i predavanja pod nazivom “Savremni trendovi u IKT-u”. Elektrotehnički fakultet će takođe svoja vrata otvoriti 24. 4. u 13 časova, a Komunikološki koledž u 11 časova.

25. 4. od 16 do 19 časova održaće se obilazak Univerziteta za poslovne studije, a od 10 časova Panevropski univerzitet Apeiron otvoriće svoja vrata široj javnosti. 26. 4. djevojke će imati priliku da obiđu Univerzitetski preduzetnički centar u 11 časova, te da prisustvuju radionici “Žene i IKT”. Istog dana Banjaluka Koledž BLC održaće “Dan otvorenih vrata” od 10 do 16 časova.

27. 4. “Mašinski fakultet će svoja vrata otvoriti u 13 časova, a Tehnološki u 14 časova. Ovom prilikom posjetioci će obići laboratorije, te razgovarati sa profesorima, studentkinjama i asistentima. Predavanja pod nazivom “Prednosti studiranja informatičkih nauka”, te “Prednosti studiranja grafičkog inžinjeringa i dizajna” održaće se na Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment 27. 4. u 13 časova.

Osim fakulteta, obilježavanju “Međunarodnog dana djevojčica u IKT-u” prisustvovaće i Agencija za informaciono društvo RS, kojom prilikom će djevojke 26. 4. u 12 časova obići instituciju i razgovarati sa zaposlenim. Istog dana, u 14 do 15 časova, prisutni će se bolje upoznati sa radom IT kompanije “COMPUTING Systems d.o.o” i pogledati prezentaciju “Svjetski poznate žene u IKT-u”. Dan kasnije, u 10 do 12 časova, kompanija “LANACO” će održati razgovor na temu “Žene u IKT-u”, kom prilikom će djevojke upoznati programerke i ostale zaposlenike.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/medunarodni-dan-djevojcica-u-ikt-u-plan-aktivnosti/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])