Mladog plivača Nikolu Bjelajca čeka uzbudljiv finiš Sezone: Iskušenja na EP, pa studije u SAD

Objavljeno: 30. 11. 2017 u 19:32h

Finiš ove godine biće veoma uzbudljiv za mladog plivača iz Banjaluke Nikolu Bjelajca (19), koji će prvo sredinom decembra učestvovati na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, pa će nakon toga put SAD na studije.

Bjelajac je veliki talenat potvrdio u prvoj seniorskoj sezoni, u kojoj je osvojio mnogo medalja na domaćim i inostranim takmičenjima. Pobjeđivao je i najboljeg srpskog plivača Velimira Stjepanovića, a posebno je zablistao kada je 50 metara slobodno isplivao za 22,84 sekunde, što je novi rekord BiH. Učestvovao je i na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, ali za njega sezona još nije završena, iako se bliži decembar. Naprotiv, za njega sada kreću velike stvari, a prvo će od 13. do 17. decembra u Kopenhagenu plivati na EP i to u tri discipline, na 50, 100 i 200 slobodno.

“Sve ide kako je planirano, za 14 dana idem na takmičenje i mislim da ću biti spreman. Zadovoljan sam trenutnom formom, a u Danskoj najviše očekujem od nastupa na 50 slobodno jer tu imam najbolji rezultat. Ovo mi je prvi nastup na seniorskom EP, tek sam ulazna godina za seniore i mislim da je sam nastup na prvenstvu velika stvar za mene. Sigurno će mi iskustvo sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti puno značiti, mada je to bilo u velikom bazenu, gdje sam bolji, ali svakako će mi pomoći što se tiče treme i takvih stvari” – istakao je Bjelajac.

Nakon borbe sa najboljim plivačima Evrope on bi trebalo da direktno iz Danske leti u Ameriku, gdje počinje novu epohu života. Zahvaljujući odličnim rezultatima dobio je punu stipendiju priznatog Perdju koledža, gdje će studirati i nastaviti da se plivački usavršava i napreduje.

U Americi ću nastaviti školovanje i treniranje, jer sam dobio atletsku stipendiju. Već sam bio tamo i uvjerio se da je sve vrhunski. Odlazak tamo je velika stvar za mene i baš mi je drago što sam ja izabran od svih. Kada sam dobio ponudu, otišao sam u posjetu, vidio sam da je sve kako treba i potpisao sam ugovor – dodao je Bjelajac.

Kandidat za najboljeg sportistu

Odlični rezultati Nikole Bjelajca ove godine mogli bi biti krunisani ulaskom među deset najboljih sportista Republike Srpske. Njega je kandidovao Plivački savez RS, pa se tako našao među 19 sportista koji će biti u užem izboru. Bjelajac je prošle godine bio među perspektivnim sportistima RS, a sada ima mogućnost da ode korak dalje.

Izvor: Glassrpske/Danijel Radujković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/mladog-plivaca-nikolu-bjelajca-ceka-uzbudljiv-finis-sezone-iskusenja-na-ep-pa-studije-u-sad/||claudebot