Besplatna škola dajakaštva

Objavljeno: 28. 6. 2015 u 18:42h

Besplatna škola dajakaštva koju organizuje Dajak klub je u toku, a polaznicima je omogućeno da se upisuju i uče vožnju dajaka do kraja avgusta.

U klubu ističu da svake godine imaju dosta zainteresovanih kandidata, te da neki od njih kasnije odluče da se u ovom sportu i takmiče. Podsjećaju da prošle godine obuku nisu organizovali zbog visokog vodostaja rijeke i poplava.

“Za početnike je bitan vodostaj, jer što je voda veća, početnicima je teže da uče. Ovo je praktično početak sezone i do kraja ljeta zainteresovani se mogu prijavljivati. Ako neko ima smisla za vožnju dajaka, potrebno je sedam do deset dana da se savladaju osnovni pokreti i da mogu samostalno upravaljati”, rekao je Boris Savić iz Dajak kluba.

Dodaje da se u školi mogu prijaviti svi, te da su imali i starijih polaznika kojima je želja da upravljaju dajakom ostala iz mladosti. Časove Dajak klub organizuje svaki dan u prijepodnevnim časovima zbog nižeg vodostaja. Treninzi se prilagođavaju uzrasnoj kategoriji, a vodi ih nekoliko instruktora.

Za upravaljanje dajakom zainteresovana je i ženska populacija, a da kroti Vrbas uči i trinaestogodišnja Tajma Kršlak.

“Ove sezone drugi put sam u dajaku. Treniram da budem jaka u rukama jer idem i na košarku”, rekla je Tajma.

Nada se da će tehniku savladati kako bi učestvovala na trci dajaka tokom manifestacije “Ljeto na Vrbasu”.

Vožnju dajaka uči i Nikša Malinović iz Borika, te kaže da se vozio dajakom i ranije, ali da je sada odlučio naučiti upravljati ovim lijepim čamcem.

“Idem na obuku pet dana i najteže je tehniku savladati. Dva dana sam imao vožnju samostalno”, rekao je ovaj sedamnaestogodišnjak.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/besplatna-skola-dajakastva-2/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])