Dominacija Nijemaca na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu

Objavljeno: 5. 6. 2015 u 10:34h

Reprezentativci Njemačke bili su najbolji tokom prvog takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka – Vrbas 2015”.

Nijemci su osvojili dva zlata i tri srebra i daleko iza sebe ostavili Hrvatsku koja ima jedno zlato. U disciplini kanu klasik (C1) za muškarce najbolji je bio Emil Milihram (Hrvatska) 12:40,14 minuta, drugi je završio Normen Veber (Njemačka) +11,75, a treći Stefan Santamarija (Francuska) +11,79. Što se tiče kajaka klasik (K1) prvi je završio Andreas Hajlinger (Njemačka) 11:38,02, Tobijas Bong (Njemačka) +0,81 je bio drugi, a Nejc Znidarčić (Slovenija) + 2,54 treći. Kad su u pitanju dame, vožen je kajak klasik (K1), a najbolja je bila Alke Overbek (Njemačka) 12:39,31, srebro je osvojila Manuela Stoeberl (Njemačka) +1,22, Sabine Ajhenberger (Švajcarska) +3,72 je došla do bronze.

Što se tiče predstavnika iz BiH, Darko Savić je bio 14. u disciplini kajak klasik sa zaostatkom od 18,30 sekundi. U istoj trci učestvovali su Branislav Mitrović i Igor Kuzmanović, koji su bili 26, odnosno 30. Zbog visokog vodostaja rezultati disciplina kanu klasik (C1) za žene i kanu klasik (C2) za muškarce nisu priznati poslije žalbi nekoliko selekcija.

“Termoelektrana Gacko je “iskočila iz sistema”, tako da je Hidroelektrana Bočac morala povećati proizvodnju električne energije kako bi bio održan energetski sistem Republike Srpske. Tada je došlo do povećanja vodostaja, tako da su samo rezultati tri discipline priznati. Ta praksa je uobičajena i dešavala se i ranije na velikim takmičenjima”, rekao je direktor Evropskog prvenstva Nikola Stanković.

Prvenstvo je otvoreno u srijedu naveče kada je na vodenom parku “Akvana” održan svečani defile svih 16 reprezentacija koje su došle u Banjaluku. Sve njih i veliki broj građana, koji su došli na otvaranje, pozdravio je i izvršni direktor za marketing i prodaju u kompaniji “m:tel”, koja je generalni sponzor takmičenja Đorđe Mišić.

“Drago nam je što je Banjaluka postala jedan od sportskih i kulturnih centra u regionu. Proteklih dana u ovom gradu su održane brojne manifestacije i sve njih je podržala moja kompanija i bila generalni sponzor. Ovako želimo da se odužimo korisnicima naših usluga koji su nam ukazali veliko povjerenje”, rekao je Mišić.

Nakon svečanosti otvaranja nekoliko hiljada građana Banjaluke i više od 240 takmičara svih selekcija zajedno su uživali u trećem koncertu banjalučke “Rok simfonije” u gradu na Vrbasu. Na ovom Evropskom prvenstvu selekciju BiH predstavlja devet takmičara iz Banjaluke, Bihaća i Novog Grada.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/dominacija-nijemaca-na-evropskom-prvenstvu-u-kajaku-i-kanuu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])