Dajak klub “Banjaluka” osvojio prvu medalju na Evropskom prvenstvu (Video)

Objavljeno: 23. 5. 2015 u 12:18h

Drugi dan takmičenja na Evropskom prvenstvu u raftingu donio je i prvu medalju za posadu Dajak kluba Banjaluka, predstavnika Bosne i Hercegovine. Po kišovitom vremenu, na svom domaćem terenu, Banjalučani su u disciplini sprint osvojili bronzanu medalju.

Najbolje vrijeme u sprintu imala je druga posada Češke, dok je do srebra doveslala reprezentacija Slovenije. U taboru dajak Kluba, izuzetno zadovoljni zbog osvojene medalje.

“Moramo biti zadovljni, jer smo već u prvoj discpilini došli do zlata. Možda smo mogli i do druge medalje, ali eto u head to headu smo napravili par grešeka. Nema veze,tjeramo kreamo do kraja, slalom sutra opušteno, a sve onda za spust”, rekao je Igor Kuzmanović, iz DK Banjaluka.

Mogli su Banjalučani i do druge medalje, koja im je u disciplini head to head, izmakla za dlaku. U utješnom finalu i borbi za bronzu, za nijansu su brži bili Slovenci. U finalu su, ponovo borbu za zlato na Bijelom buku, vodili prva i druga posada Rusije, a uspješniji su bili članovi prve ruske ekipe. Slovenci sa dve osvojene medalje, kako kažu, iznenadili su i sami sebe.

“Drago nam je što smo već prvi dan osvojili dve medalje, iako hed to head nisu naše discipline. Ali veoma smo zadovoljni, odlično smo poečli. Najteže je bilo protiv domaćina”, rekao je reprezentativac iz Slovenije, Marko Mihelič.

Svoju dominaciju na prvenstvu, Rusija je potvrdila i u ženskoj konkurenciji. Ruske dame su u sprintu iza sebe ostavile, Veliku Britaniju i Italiju. Reprezentativke BiH, ovu disciplinu su završile na devetom mjestu. U trci head to head, Britanke su ukrotile Vrbas brže od Italijanki, dok su do bronze došle Mađarice.

I ovu trku, ženska BH selekcija je završila na devetom mjestu. U subotu je na rasporedu šlager takmičenja, noćne trke u spustu koje se voze od 18.časova u kanjonu Tijesno.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/dajak-klub-banjaluka-osvojio-prvu-medalju-na-evropskom-prvenstvu-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])