Vaterpolo turnir u Banjaluci za nauk i istorijske knjige

Objavljeno: 16. 9. 2017 u 11:19h

Igrao se četvrti minut posljednje četvrtine meča između vaterpolista Banjaluke i Sintez Kazanja (2:25) kada je Stefan Šobić postigao prvi gol za vaterpoliste Banjaluke na međunarodnoj sceni.

Iako nas često kritikuju da smo narod koji slavi poraze, sam nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona i dobijanje organizacije turnira je velika stvar. Kao što uoči početka turnira reče trener Banjalučana Slobodan Grahovac, svaki dobar potez i gol njegovih izabranika biće bonus, s obzirom na to da su Banjaluka i Portuense jedini amaterski klub u kvalifikacijama, a njegova želja ispunjena je već u prvom meču.

“Drago mi je zbog gola, ponosan sam što sam zaigrao za naš klub i dao taj gol na ovako velikom događaju” – rekao je Šobić.

Osim njega, mrežu je zatresao i najbolji strijelac Banjaluke Draško Vujković i to pravom minijaturom, jer je lobovao ruskog golmana. Pune tribine nagradile su oba pogotka,  publika je shvatila da je razlika u kvalitetu ipak prevelika, ali borbenost i veliku želju domaćinu niko nije mogao da ospori. Kao imena strijelaca, u almanahe će i imena svih vaterpolista koji su nastupili u prvom zvaničnom meču. To su vrlo dobri golman Danilo Stevandić i Stefan Milovanović, zatim Dalibor Amidžić, Nemanja Babić, Srđan Jolić, Nikola Poljak, Stanko Đukić, Milan Kecman, Stefan Šobić, Miljan Maletić, Srđan Stevandić, Vladan Dmitrašinović i Draško Vujković. Pomoćni trener je bio Kamenko Kašiković, a glavni Slobodan Grahovac.

“Zadovoljan sam jer smo odigrali školski i imali priliku da učimo od najboljih. Nadam se da ćemo u idućih pet ili deset godina postati bar poluprofesionalni tim, ali je za to potrebno da grad i država stanu iza nas. Ovoliko koliko smo izgubili od Kazanja, toliko smo mi bolji od rivala u domaćim bazenima, tako da ipak nismo toliko loša ekipa” – rekao je Grahovac.

Raspored

16. septembar

18.30 Banjaluka – Portuense

20.15 Terasa – Sintez Kazanj

17. septembar

9.30 Banjaluka – Terasa

11.10 Budimpešta – Sintez Kazanj

Izvor: Glassrpske/Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vaterpolo-turnir-u-banjaluci-za-nauk-i-istorijske-knjige/||claudebot