Rukometaš Stanko Stanković dobio ponudu iz Arabije koja se ne odbija

Objavljeno: 10. 10. 2016 u 20:40h

Bukvalno u minut do 12 rukometaš Stanko Stanković pronašao je inostrani angažman, a karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji u klubu Al Taraja.

Snažni desni bek prošlu sezonu proveo je u Borcu, a zatim prije početka sezone prešao u Vogošću. Ipak, posljednjeg dana prelaznog roka dobio je ponudu sa Bliskog istoka.

“Obavijestio sam ljude iz Vogošće o čemu se radi, a oni su bili više nego korektni. Objasnio sam im da sam dobio dobru ponudu, oni su mi poželjeli sreću, što im nikad neću zaboraviti” – rekao je Stanković.

On već dvadesetak dana boravi u ovoj arapskoj zemlji i kaže da je za sada sve u redu.

“Ovo je zaista veliki korak u mojoj karijeri. Do sada nisam igrao u inostranstvu iako sam i ranije imao nekih ponuda. Na moje iznenađenje liga je zaista jaka, a bila bi i jača da propisi dozvoljavaju klubovima više od dva strana igrača. Za razliku od naših klubova, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, kako sam vidio ovdje ne manjka novca. Moj klub je srednjeg kvaliteta i bez velikih ambicija. U ekipi ima dosta juniorskih reprezentativaca koji će u budućnosti sigurno biti i seniorski, jer imaju vrhunske uslove za to. Trener je Tunišanin koji dobro poznaje rukomet i predan je svome poslu, što je zaista rijetkost da se vidi u ovom dijelu svijeta” – rekao je Stanković.

Period prilagođavanja protekao je dobro, jer u ovom dijelu Saudijske Arabije ima mnogo sportista sa naših prostora.

“Živim na istoku zemlje u gradu Al Katif, a u blizini su još dva grada Kobar i Damam koji podsjećaju na zapadnoevropske. Ova regija je bogata naftom tako da je infrastruktura zaista vrhunska. Moj klub je dio sportskog društva koje ima veliki hostel. Tu su smješteni svi stranci od boksera do fudbalera, uglavnom su to Tunišani. U ostalim klubovima ima ljudi sa naših prostora. Boško Jolović je u Al Nuru, u Al Kalizu igra Nikola Mitrović, a tu je dosta vaterpolista i košarkaša. Kada stignemo družimo se, redovno se čujemo, uvijek je lakše kada imate nekog svog” – rekao je Stanković.

Reprezentacija

Rukomet je u velikoj ekspanziji u Saudijskoj Arabiji, a o tome svjedoče i rezultati reprezentacije.

“Učestvovali su na posljednja dva Svjetska prvenstva i kvalifikovali se za iduće u Francuskoj 2017. godine. Na šampionatima Azije redovno igraju u završnici, a ove godine osvojili su četvrto mjesto” – rekao je Stanković.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukometas-stanko-stankovic-dobio-ponudu-iz-arabije-koja-se-ne-odbija/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])