Rukometaši Borca ne kriju da idu na titulu

Objavljeno: 1. 3. 2018 u 14:46h

Put ka odbrani titule rukometaši Borac “m:tela” nastaviće prekosutra u Maglaju, a gotovo je izvjesno da će kao i prethodne dvije sezone o pobjedniku odlučiti jedna lopta.

Za razliku od ostalih timova, Banjalučani su imali sedam dana dužu pauzu jer su odmarali u prvom kolu nastavka šampionata, pa je trener Bojan Unčanin imao dodatnih nekoliko dana da pripremi ekipu za jedno od težih gostovanja u drugom dijelu prvenstva. Maglaj je već uknjižio poraz u Derventi, ali ta ista ekipa mnogo je opasnija pred svojom publikom. Osim teške premijere, “crveno-plave” čekaju još dva nezgodna meča protiv Zrinjskog u Banjaluci i Vogošće u gostima u prva tri kola, a Unčanin bi bio zadovoljan sa minimalno šest bodova, pod jednim uslovom.

“Ako već ne ostvarimo tri pobjede, volio bih da savladamo Vogošću jer u tom meču možemo mnogo toga da dobijemo. Ali polako, idemo iz meča u meč, prvi je u Maglaju i potpuno smo skoncentrisani na njega. Tamo nikada nije bilo lako, ali nemamo čega da se plašimo, moramo da odigramo na visokom nivou” – rekao je Unčanin.

Još prije početka sezone kao cilj je postavljena odbrana titule bez obzira što je ekipa dosta podmlađena u odnosu na prošlosezonsku.

“Naš cilj jeste titula, to ne krijemo. Biće gusto do kraja, jer Vogošća i Izviđač, pa možda i Zrinjski imaju velika očekivanja. Ako ne osvojimo, podvući ćemo liniju da vidimo šta i kako. Ova ekipa ima potencijal, a ujedno je mnogo jeftinija nego ona iz prošle sezone” – rekao je Unčanin.

Optimista je i Duško Hercegovac, koji ističe da Vogošća ima za nijansu lakši raspored.

“Odradili smo stvarno dobre pripreme iako su nas pratile sitnije povrede, ali to je normalno. Maglaj nije previše mijenjao ekipu, dobro se poznajemo i neće biti mnogo iznenađenja. Imamo tri teška meča na startu, Vogošća ima malo lakši raspored, ali smo praktično tek na polovini prvenstva, tako da je mnogo bodova u igri” – rekao je Hercegovac.

Unčanin

Poslije mnogo vremena juče su svi igrači Borca odradili trening, uključujući Dejana Unčanina.

“Nije još potpuno spreman, bio je bolestan prethodnih nekoliko dana, ali se nadam da će do subote prizdraviti. Ostali momci su u punom pogonu, naravno ne računajući Nemanju Bezbradicu i Marka Komnenovića koji su izgubljeni do kraja sezone” – rekao je Bojan Unčanin.

Izvor: Glassrpske/ Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rukometasi-borca-ne-kriju-da-idu-na-titulu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])