RK Borac sa treće pozicije odlazi na zimsku pauzu

Objavljeno: 22. 12. 2017 u 14:04h

Rukometaši banjalučkog “Borca”, na zimsku pauzu odlaze kao trećeplasirani tim premijerligaškog karavana. Nakon 12 odigranih utakmica, akutelni šampion na svom kontu ima 28 bodova, tri manje od ovosezonskog jesenjeg sampiona  ekipe “Vogošće”.

Dosadašnjim rezultatima u ovoj sezoni, kako kažu u “Borcu”, umnogome je kumovao zdravstveni bilten.

“Zbog tog velikog deficita igrača, počevši od Bezbradice, preko Komjenovića, sad se povrijedio i Šešić, Dejan je bio bolestan, a još imamo i mnoštvo igrača koji su mladi. Mi smo izvukli maksimum u ovom trenutku. Nadam se da ćemo tokom zimske pauze dovesti nekoliko igrača, i da idemo po titulu. Još uvijek ništa nije gotovo”, rekao je Goran Daničić iz RK “Borac”.

Plan je da se tokom zimske pauze, ekipa osvježi dolaskom još jednog desnog beka i pivota. Iako se spekulisalo da bi se u crveno plavi tabor mogao vratiti Stefan Janković, od toga za sada nema ništa. Prvenstvo se nastavlja tek u martu naredne godine, tako da u klubu imaju dovoljno vremena da sklope kockice za nastavak sezone.

“Sumiraćemo sezonu. Mislim da je bilo dosta dobrih stvari. Slijedi nam jedna detaljna analiza. Momci nakon pet mjeseci konačno idu na zasluženi odmor. Nadam se da ćemo se spremiti još bolje za nastavak sezone”, rekao je Bojan Unčanin, trener RK “Borac”.

Posljednju utkamicu u 2017.godini rukometaši “Borca” su odigrali u Derventi protiv istoimenog premijerligaša. Završeno je podjelom bodova, rezultatom 27 -27. Nakon utakmice trener “Dervente” Zoran Doki imao je štošta da kaže na racun suđenja u Premijer ligi.

“Nama je večeras sudio najbolji sudijski par u Bosni i Hercegovini, braća Koničanin. Ja im čestitam na njihovom rezultatu i kriterijumu. Na kraju krajeva sude Ligu šampiona. Međutim, ja od kako sam trener Dervente, a evo sada je već šesta godina, oni su nama sudili samo jednom na strani. Ja postavljam otvoreno pitanje, dokle će dva tri kluba biti povlašćena, a ostali da se snalaze kako znaju i umiju“, rekao je Zoran Dokić, trener RK “Derventa”.

Dokić je kasnije, u izjavi za portal Mondo, pojasnio da je pod ovim “povlasćeni” aludirao na klubove iz Mostara i Ljubuškog, a pomalo, kako je rekao i na “Borac” u duelu sa “Derventom”.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/rk-borac-sa-trece-pozicije-odlazi-na-zimsku-pauzu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])