Osice dobijaju stare obrise

Objavljeno: 13. 2. 2018 u 16:58h

Put oporavka ŽRK Borac po svoj prilici biće dug, s obzirom na to da je novu upravu kluba dočekalo haotično stanje nastalo prethodnih godina u kojima je urušeno sve što je stvarano godinama i što je doprinijelo višegodišnjoj dominaciji “osica” na domaćoj sceni.

Prije mjesec i po izabrano je novo rukovodstvo, na mjesto predsjednika vratila se Nada Tešanović, a u Upravni odbor ljudi koji su spremni da zasuču rukave i pokušaju vratiti klub na pravi kolosijek. Iako im ne manjka entuzijazma i želje, a konkretne korake već su preduzeli, niko se ne razmeće velikim obećanjima. Situacija nije nimalo ružičasta, dugovanja se mjere u desetinama hiljada maraka, a biće poznata krajem mjeseca, za kada je zakazana Skupština kluba.

“Nastojimo da utvrdimo tačna dugovanja i to ćemo uraditi do Skupštine. Razgovarali smo sa mnogim povjeriocima, koji su spremni da oproste i do 50 odsto potraživanja, tako da smo optimisti, ali ne bih još da govorim o tačnim ciframa. Bitno je da su stvari krenule sa mrtve tačke i da svi u klubu daju doprinos onoliki koliki mogu”, rekao je član uprave Darko Savić.

U kakvom je klub bio rasulu najbolje govori podatak da je imao samo devet registrovanih igračica i osam kompleta dresova nabavljenih prije osam, devet godina.

“Situacija je već sada mnogo bolja, registrovali smo još sedam igračica, uskoro ćemo i naše bivše igračice Marijanu Bogojević i Šejlu Kararić, dok bi Branka Majstorović trebalo da nam se priključi na kraju sezone, jer smo takav dogovor postigli sa “Mirom”. Nabavili smo tri kompleta dresova i svu potrebnu opremu, renovirali prostorije kluba koje su bile zapuštene, ponovo priključili internet, platili sitnije dugove, struju… Svakodnevno pregovaramo sa potencijalnim sponzorima da nam pomognu i mogu da kažem da sam optimista”, rekao je Savić.

Banjalučke rukometašice trenutno su pri dnu tabele Prve lige RS, tako da će ostatak sezone poslužiti za uigravanje i pripremanje terena za iduću sezonu, kada bi trebalo da napadnu prvo mjesto i povratak u Premijer ligu.

“Situacija je sada mnogo bolja. Imamo i jači igrački kadar, sve je mnogo ozbiljnije, a do kraja sezone nastojaćemo da se popnemo na tabeli koliko to bude moguće. Odigrali smo meč u Doboju protiv Sloge (17:17), a do početka lige imaćemo još nekoliko provjera”, rekao je trener Nikola Bijelić, koji sa djevojkama radi četiri puta sedmično u dvorani “Borik”.

Povratak Kneževićeve

Ponajbolja rukometašica “osica” u novijoj istoriji Dragana Knežević takođe se uključila u rad kluba, a ubuduće će svoje znanje prenositi mlađim djevojčicama u klubu.

“Drago nam je što polako u klub vraćamo one koji su zaslužni za njegove najsvjetlije dane. Mlađe djevojčice nisu uopšte imale termina za treninge, sada imaju tri puta sedmično u studentskom kampusu. Napravili smo i saradnju sa muškim rukometnim klubom i Školom rukometa Banjaluka, pa ćemo veliki akcenat staviti na mlađe kategorije, po čemu je ovaj klub uvijek bio poznat”, rekao je Savić.

Rukovodstvo kluba

Pored predsjednice Nade Tešanović, članovi Upravnog odbora još su Jasna Brkić, Mira Popović, Dragan Novaković, Vladimir Žganjec, Darko Savić i Dragan Kojić. Skupštini predsjedava Andrej Obradović, dok je za potpredsjednicu izabrana Anka Šmitran-Đurić.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Dušan Repija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/osice-dobijaju-stare-obrise/||claudebot