Izviđač slavio u Banjaluci! (Foto)

Objavljeno: 16. 4. 2018 u 12:00h

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel poraženi su od ljubuških “skauta” u derbiju 20. kola prvenstva Bosne i Hercegovine rezultatom 19:22 (10:10).

“Skauti” su u nedjelju slavili u Banjaluci i sa tri osvojena boda se vratili na lidersku poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na početku susreta crveno-plavi su zahvaljujući raspoloženom golomanu Bojanu ljubišiću uspjeli da povedu sa 4:0, a potom i sa 5:2, ali su Ljubušaci serijom od četiri uzastopa pogotka uspjeli čak i da povedu, da bi se na odmor otišlo sa “egalom” – 10:10.

Izabranici Bojana Unčanina su bili bolji u prvih 30 minuta, iako se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, da bi loše ušli u drugi dio susreta koji je bio ključni za šesti ovosezonski poraz.

Banjalučani su početkom drugog poluvremena imali “praznog hoda” blizu deset minuta, pa je tim iz Ljubuškog serijom od 5:0 stigao do osjetnije prednosti koja se do kraja ispostavila nedostižnom za banjalučki tim.

Reagovao je Unčanin i pozvao minut odmora, ali su crveno-plavi uspjeli da postignu gol tek u 41. minutu i to iz sedmerca preko Harisa Buljine za smanjenje rezultata 15:11.

Banjalučki tim je nošem sjajnom podrškom u solidno popunjenom “Boriku” uspio da za desetak minuta borbe smanji na “minus jedan” (17:16), ali su Ljubušaci uspjeli da odole svim napadima za izjednačenje, da bi David Mandić dva minuta do kraja stavio tačku na pobjedu hercegovačke ekipe u Banjaluci.

Prvo ime Borca m:tel u nedjeljnoj utakmici bio je golman Bojan Ljubišić sa 13 odbrana, a prvi strijelac Goran Daničić sa četiri postignuta pogotka.U taboru Ljubušaka, najefikasniji je bio David Mandić sa šest golova.

Premijer liga BiH – 20. kolo:

  • Zrinjski – Slavija 35:34
  • Borac m:tel – Izviđač 19:22

Odigrano u subotu:

  • Bosna (S) – Sloga 28:33
  • Maglaj – Kakanj 35:31
  • Goražde – Konjuh 23:22

Odigrano u petak:

  • Derventa – Bosna (V) 22:22

Slobodna: Vogošća

TABELA: Izviđač 48, Vogošća 46, Zrinjski (-1) 39, Borac (-1) 34, Bosna (V) 29, Konjuh (-1) 28, Sloga 28, Maglaj 27, Slavija 22, Derventa 19, Goražde 19, Bosna (S) 7, Kakanj 7.

Izvor: Mondo / Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/izvidjac-slavio-u-banjaluci-foto/||claudebot