Borac “otima” pehar Slogi

Objavljeno: 29. 5. 2013 u 09:51h

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela imaju priliku da pobjedom u osmom kolu Lige za prvaka nad dobojskom Slogom osvoje prvu titulu šampiona BiH.

rukomet

Bila bi to kruna veoma uspješne sezone za Banjalučane, koji su već osvojili Kup BiH. Uz sve to, u slučaju trijumfa bi šampionski pehar “oteli” upravo iz vitrina Dobojlija. Stoga je jasno da se u “Boriku” večeras sprema prava fešta. No, da bi se do nje i došlo, potrebno je dati maksimum na terenu i savladati rivala. Toga su svjesni rukometaši Borac M:tela, na čelu sa Srđanom Trivundžom, koji igra fenomenalno u Ligi za prvaka. Iskusni srednji bek Banjalučana u dosadašnjih sedam susreta postigao je čak 55 golova (22 iz sedmeraca), što je u prosjeku 7,9 po utakmici. Stoga je jasno da je upravo Trivundža jedan od glavnih aduta Borac M:tela u ogledu sa Slogom.

“Svjesni smo šta nas očekuje. Imamo priliku da pred našim navijačima proslavimo titulu šampiona i na najljepši način zaokružimo ovu uspješnu sezonu. Naravno da nas interesuje samo pobjeda, a tako se i pripremamo za ovu utakmicu. No, neće biti lako, jer i Dobojlije imaju motiv. Međutim, u ime svih igrača mogu obećati da ćemo pružiti maksimum kako bismo došli do velikog trijumfa i Borcu donijeli prvi naslov šampiona BiH”, kaže Trivundža.

Senjamin i Benjamin Burić će na kraju ove sezone napustiti redove Borca i preseliti u slovenačko Gorenje, s kojim su davno postigli dogovor. No, od Banjalučana se žele oprostiti sa duplom krunom.

“Imamo najbolju ekipu u BiH i to moramo materijalizovati. Nakon veoma lošeg izdanja cijele ekipe u Ljubuškom, u Gradačcu smo zaigrali kako znamo i zasluženo slavili. Sada je sve u našim rukama i već u duelu sa Slogom možemo osvojiti titulu. Naravno da ćemo učiniti sve da ukazanu priliku iskoristimo”, kaže Benjamin Burić, koji pruža sjajne partije na golu Borac M:tela.

Aleksandar Dugić, trener Sloge, očekuje od svojih momaka da pruže dobru partiju u “Boriku”. Problema s motivacijom nema, a prema njegovom mišljenju, to je upravo ono što je njegov tim udaljilo od borbe za titulu.

“Naša ekipa ima psihološki problem, jer kada su u pitanju utakmice kod kuće sa, uslovno rečeno, slabijim rivalima, motivacija je jako loša kod igrača. Upravo taj pristup ‘lako ćemo’ koštao nas je dva boda u meču sa Konjuhom, a malo je nedostajalo da prije toga Izviđač odnese koji bod iz Doboja. No, za utakmicu sa Borcem mislim da motivacija neće biti problem, tako da očekujemo da odigramo maksimalno angažovano i ispoštujemo dogovor iz svlačionice, pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti. Nama je važno da zadržimo drugo mjesto, ali ne odustajemo ni od borbe za šampionski pehar, stoga ćemo pokušati iznenaditi Borac na njihovom terenu”, kaže Dugić.

Parovi 8. kola: Danas: Borac M:tel – Sloga (19), Izviđač MI grupa – Gradačac (20 sati), Konjuh – Čelik (20).

Izvor: Nezavisne/Dejan Maksimović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukomet/borac-otima-pehar-slogi/||claudebot